Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής , κ. Γιώργο Παπαπκωσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , κ. Κώστα Σκαδαλίδη κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης για το θέμα του αποκλεισμού των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης από επενδύσεις στα φωτοβολταϊικά λόγω της μη διασύνδεσης του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα

Μέσω της αναφοράς του ο βουλευτής μεταφέρει την πρόταση να ακυρωθούνε όσες άδειες έχουν χορηγηθεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν υλοποιηθεί για διάφορους λόγους και το πλεόνασμα που θα προκύψει να δοθεί σε κτηνοτρόφους και αγρότες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Προτείνεται να έχουν πρώτα υλοποιηθεί τα έργα πάνω σε στέγες αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων και μετά στο έδαφος ώστε να μην εγκαθίστανται φωτοβαολαταίκά σε εύφορη και παραγωγική γη περιχαρακώνοντας την παραγωγική διαδικασία.

Κατά τον τρόπο αυτό προσφέρεται συμπληρωματικό εισόδημα σε κλάδους που πλήττονται από την κρίση, δημιουργούνται ταυτόχρονα κίνητρα παραμονής στα χωριά και δίδεται η δυνατότητα επανεπένδυσης προστιθέμενης αξίας στην γη για την παραγωγή τροφίμων.

Όλος αυτός ο κύκλος δραστηριοτήτων σε τελική ανάλυση παράγει εργασία και εισόδημα εν ώρα κρίσης , βοηθάει στην εξομάλυνση των ανισοτήτων κέντρων –περιφέρειας και συνεισφέρει στην κάλυψη του ελλειμματικού αγροτικού ιοοζυγίου της χώρας. .

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Παρασύρης ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν αυτές τις προτάσεις και να τις αξιολογήσουν δίνοντας λύσεις σε ένα μεγάλο θέμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook