Παρέμβαση για την διαγραφή του επονείδιστου χρέους στην Ελλάδα  και σε άλλες χώρες έκανε στις 16/9/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η εξάλειψη της φτώχειας είναι ο κεντρικός στόχος της συνάντησης κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πως όμως μπορεί να γίνει εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας όταν το συντριπτικό μέρος των κρατικών προϋπολογισμών των χωρών στην Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική αλλά και στην Ευρώπη πηγαίνει στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους;».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ενός χρέους που δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες αλλά για να πλουτίσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος της εξάλειψης της φτώχειας είναι με τη διαδικασία της διαγραφής του επονείδιστου χρέους. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε πριν λίγες μέρες ψήφισμα με τους βασικούς κανόνες αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους. Δυστυχώς όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και κράτη όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία αντί να ψηφίσουν το ψήφισμα, απείχαν. Και όμως ο λογιστικός έλεγχος του χρέους και η συνακόλουθη διαγραφή του επονείδιστου χρέους προβλέπεται εντός της Ευρωζώνης με τον Κανονισμό 472/13 και πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί και για την Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Διαγραφή λοιπόν του επονείδιστου χρέους όλων των χωρών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook