Τα προβλήματα της Παλιάς Πόλης συζητήθηκαν σε συνεδρίαση του συλλόγου των κατοίκων της περιοχής η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Προτεραιότητα όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της διαβίωσης τους και η σωτηρία όπως λένε της Παλιάς Πόλης.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου των κατοίκων αναφέρονται τα εξής:

\”Στάθμευση στην Παλιά Πόλη – Καταγγέλθηκε στο Σύλλογο ότι ο Δήμος έχει εκχωρήσει άδειες στάθμευσης αυτοκινήτων σε μη κατοίκους της παλιάς πόλης. Παρακαλούμε τη Δημοτική Αστυνομία όπως μεριμνήσει για το ορθό της καταγγελίας και την ανάκληση των αδειών αυτών.

Ηχορύπανση – Έπειτα από καταγγελία στο Σύλλογο των κατοίκων της οδού Χατζημιχάλη Νταλιάνη και της οδού Καλλεργών, συζητήθηκαν τα δυο κύρια προβλήματα που αφορούν στην διατάραξη της κοινής ησυχίας (ηχορύπανσης) και την παράνομη κατάληψη του δημόσιου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα η οποία καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την πρόσβαση των κατοίκων και διερχόμενων. Ο Σύλλογος θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επέμβουν και θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος.

Κάτοικοι της οδού Θεοτοκοπούλου – Συζητήσαμε τα προβλήματα και τις προτάσεις που δημοσιευτήκαν και συμμεριζόμαστε τις απόψεις των κατοίκων της οδού Θεοτοκοπούλου. Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση του συλλόγου να γίνει στην Θεοτοκοπούλου ώστε να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση των  κοινών μας ζητημάτων. Ο Σύλλογος θα συνεδριάζει και σε άλλα σημεία της Παλιάς Πόλης μετά από ανακοίνωση στον τύπο, ώστε να γνωρίζει από κοντά τα μέλη και να καταγράφει τα προβλήματα τους.

Ετοιμόρροπο κτήριο στην οδό Γερασίμου – Οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στο Σύλλογο την κατάσταση επικινδυνότητας που παρουσιάζει το συγκεκριμένο κτήριο για τους διερχομένους καθώς ο δρόμος έχει κλείσει. (Φώτο 1)

Κρίθηκε σκόπιμη η ονομασία δρόμου της Παλιάς Πόλης ως ΄΄Οδό Σαλή΄΄

Ο πρώην Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλλος του συλλόγου κ. Χειλαδάκης Ευάγγελος ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος.

Μεταξύ των υπολοίπων συμφωνούμε όλοι ότι μοναδικοί μας στόχοι είναι:

α) Η αναβάθμιση της διαβίωσης των κατοίκων της Παλαιάς μας Πόλης και

β) Η σωτηρία της ίδιας της Παλαιάς Πόλης η οποία φέρνει πολύ τουρισμό και πολλά χρήματα στο Νομό και διατηρεί με τον τρόπο της την ιστορική μνήμη της αρχαιότερης Πόλης στην Κρήτη.

Κρίθηκε απαραίτητη η καταγραφή των προβλημάτων των κατοίκων της Παλιάς Πόλης με συνοδεία φωτογραφικού υλικού. Ο Σύλλογος θα συγκεντρώνει και θα αναδεικνύει τα θέματα σε εβδομαδιαία βάση στο τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) και παράλληλα θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να δίνονται λύσεις.

Έπειτα από συνάντηση-γνωριμία την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ.Ξυνίδη, (αρμοδίου για αρκετά από τα θέματα που αφορούν τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης), συναποφασίσαμε την αμοιβαία συνεργασία με το Σύλλογο καθώς μας ανέφερε ότι η συμπαράσταση του Δήμου και του ιδίου προσωπικά είναι δεδομένη.

Η επόμενη συνεδρίαση μας θα γίνει στην οδό Θεοτοκοπούλου Τετάρτη 6-7-2011 και ώρα 20:00 στο καφενείο του Γναφάκη Βασίλη και θα επικεντρωθεί γύρο από το επίμαχο θέμα της ηχορύπανσης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook