Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης κι Αρκαδίας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβασμιότατου κ.κ. Μακάριου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα, καθώς και διοργάνωση μιας ημερίδας το επόμενο καλοκαίρι στην Γόρτυνα.

Ο Προκαθήμενος της Μητρόπολης Γορτύνης κι Αρκαδίας έθεσε επί τάπητος στον κ. Σχοιναράκη το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού, που μπορεί όπως του τόνισε, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις να τονώσει την οικονομία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ενώ την ίδια ώρα του παρουσίασε και τα σχέδια των μελετών που εκπόνησε η Μητρόπολη για την κατασκευή του Βήματος του Απόστολου Παύλου στο χώρο της αρχαίας Γόρτυνας!

Με αφορμή το έργο αυτό, η συζήτηση μεταφέρθηκε γύρω από το θέμα της ημερίδας, όπου αποφασίστηκε να την διοργανώσουν από κοινού ο Δήμος Γόρτυνας και η Μητρόπολη. Στην ημερίδα αναμένεται να παρουσιαστούν τα αρχαιολογικά συμπεράσματα του σπουδαίου Ιταλού αρχαιολόγου Antonino Di Vita σχετικά με τον ναό του Αγίου Τίτου και την πραγματική θέση όπου αυτός βρίσκεται. Η ημερίδα αυτή θα διοργανωθεί ανήμερα του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προκειμένου να αποκτήσει και συμβολικό χαρακτήρα.

Κατόπιν οι δυο πλευρές συμφώνησαν να επισκεφτούν το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να απαιτήσουν από τον Υπουργό να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση για ανασκαφές στην Αρχαία Γόρτυνα, καθώς και για να βρεθεί λύση με τον δρόμο που τέμνει τη Βασιλική του Αγίου Τίτου, στο χωριό Μητρόπολη

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Γόρτυνας παρουσίασε στον κ.κ. Μακάριο κάποιες προτάσεις του Δήμου στις οποίες ο Σεβασμιότατος έδειξε θετική διάθεση, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του και κάνοντας λόγο για απόλυτη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης. Το κείμενο των προτάσεων του Δήμου Γόρτυνας ήταν το εξής:

1) Σύμπραξη με Μητρόπολη για τη δημιουργία Κοινωνικού Περιπτέρου
2) Καθιέρωση συσσιτίων για τους απόρους του Δήμου Γόρτυνας
3) Πολιτιστικό Κέντρο και στην έδρα του Δήμου Γόρτυνας
4) Στήριξη Πνευματικών Κέντρων (τα επισκέπτονται κυρίως παιδιά και είναι απαραίτητο να οργανώνονται εκδηλώσεις και να ανανεώνονται τα βιβλία, τα παιχνίδια κ.α., ώστε τα παιδιά να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους
5) Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου πέραν της Αγίας Βαρβάρας
6) Σύμπραξη για την κατασκευή του “Βήματος του Αποστόλου Παύλου” στη Γόρτυνα
7) Προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού
8) Ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του καταγόμενου από τον Άγιο Θωμά, Πατριάρχου, Μελετίου Πηγά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook