Συναγερμός σήμανε στη Σούδα Χανίων, μετά από διαρροή σε δεξαμενή προπανίου στους Μύλους Κρήτης που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η οσμή προπανίου στην ατμόσφαιρα ηταν έντονη ενώ η διαρροή προκλήθηκε σε ώρα αιχμής, λίγο μετά τις 14:00. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, αποτελούμενη από 15 πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά οχήματα αλλά και η αστυνομία που απέκλεισε την περιοχή μπροστά από τις δεξαμενές για λόγους ασφαλείας.

 
 
Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα και οι πυροσβέστες προχώρησαν σε ρίψεις νερού προκειμένου να αποφευχθεί κινδυνος ανάφλεξης.  Παράλληλα αστυνομικοί απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο μπροστά από το χώρο που είχε εντοπιστεί η διαρροή. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν τις ρίψεις νερού και η δεξαμενή προπανίου θα μεταφερθεί εκτός του χώρου της επιχείρησης, στο Πλατάνι.
 
 
 
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, Κώστας Φοκάς, σε δηλώσεις του επεσήμανε τα ζητήματα ασφαλείας που τίθενται για την περιοχή, η οποία όπως τόνισε δεν αντέχει άλλες οχλούσες δραστηριότητες. Ο κ. Φοκάς, υπενθύμισε ότι αυτές τις ημέρες κλείνουν 36 χρόνια από την ανατίναξη του Πανορμίτη,  φορτηγού πλοίου γεμάτο με εκρηκτικά, που κατέστρεψε την Σούδα.
 
 

Δείτε και άλλο βίντεο και φωτογραφίες από τον τόπο του συμβάντος

 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook