Τελευταία ενημέρωση 22.38

Δραματικό περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε σε περιαστικό κολλέγιο σε πόλη της πολιτείας Όρεγκον των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Οι τελευταίες αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και περισσότερους από 20 τραυματίες.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την ταυτότητα του ενόπλου, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τις αρχές, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο η τοπική εφημερίδα Oregonian, ανέφερε ότι ο ένοπλος είναι νεκρός, όπως προκύπτει από τις επικοινωνίες των αστυνομικών μέσω των ασυρμάτων. 

Οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τον χώρο των πυροβολισμών, έπειτα από έλεγχο στις τσάντες τους.

Επί τόπου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον χώρο, ενώ στο περιστατικό έχει εμπλακεί και το FBI. Νωρίτερα, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του πανεπιστημίου.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης φαίνεται ότι έδρασε μόνος. Μάλιστα όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα, η αστυνομία του Όρεγκον ερευνά τις απειλές μέσω διαδικτύου, σε φοιτητές του πανεπιστημίου, από άγνωστο που τους προειδοποίησε να μην πάνε στο μάθημά τους το πρωί. 

Το κολλέγιο Άμπκα βρίσκεται στην πόλη Ρόσεμπεργκ στο Όρεγκον και φοιτούν 3,300 άτομα.

Δείτε το tweet του καθηγητή που κρύφτηκε στο γραφείο του

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook