Στάση εργασίας για μια ώρα την Τετάρτη και παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, αποφάσισε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Εδώ και ένα μήνα το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει έναν σοβαρό αγώνα για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, ανακοινώσεις, ψηφίσματα,  αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το δημόσιο σχολείο «όρθιο».

Το Υπουργείο από την μία αποποιείται τις ευθύνες του για την  κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση, και από την άλλη «μοιράζει» υποσχέσεις για «ομαλοποίηση της κατάστασης», διορισμούς αναπληρωτών κλπ. Ακόμα όμως και αυτά τα χρονοδιαγράμματα έχουν διαψευστεί. Η 10η   Οκτώβρη πέρασε και τα σχολεία μας συνεχίζουν να μη λειτουργούν ομαλά με αποτέλεσμα χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες, πληθωρικά τμήματα, σχολεία χωρίς ειδικότητες , ολοήμερα που δεν λειτουργούν ή δεν δέχονται όλα τα παιδιά ,και χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί.

Είναι πολιτική η επιλογή του Υπουργείου να διορίζει αναπληρωτές με δόσεις, όχι μόνο για να αυξηθεί ο τελικός αριθμός τους , αφού δεν εξάντλησε  τις προϋπολογισθείσες δαπάνες για διορισμούς αναπληρωτών για τον Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, ας μην ξεχνάμε, ότι μπροστά μας είναι , αξιολόγηση  και αναλυτικά προγράμματα να ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις επιταγές του ΟΟΣΑ.

Στα σχολεία του νομού μας  τα κενά παραμένουν σοβαρά. Μετά τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών ΕΑΕ, λείπουν τουλάχιστον 170 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, καθώς και το ΕΕΠ και ΕΒΠ για τα Ειδικά σχολεία.  Αυτή η  κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών, των Μνημονίων, της ΕΕ, των σχεδίων του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση και των σχεδόν μηδενικών εδώ και 5χρόνια διορισμών.  Η πολιτική η οποία επιβάλλει κλείσιμο σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων,  λιτότητα στην εκπαίδευση, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, εισβολή της νεοφιλελεύθερης αγοράς στο δημόσιο σχολείο, πρέπει να ανατραπεί για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο, τη μόρφωση των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Την Τετάρτη 14-10 ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας με 2/ωρη στάση εργασίας  12.00-2.00 για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να συμμετέχουν.

 Ο ΣΕΠΕ Χανίων καλεί  όλους τους εκπαιδευτικούς σε:

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 14/10 στις 13.30 στην Διεύθυνση ΠΕ Χανίων .
Κηρρύσει  1/ωρη στάση εργασίας ( 1.00-2.00), για διευκόλυνση των εκπαιδευτικών.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ Χανίων σε συνεδρίασή του την Τρίτη 6-10 αποφάσισε την πραγματοποίηση της Τακτικής Γ. Συνέλευσης την Τρίτη 20 -10 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 6.00 μ.μ. . Η συνέλευση ορίζεται ως η Γ΄ επαναληπτική με την Α΄ στις 12-10 και την Β΄ στις 16-10.

Ζητήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση άδεια απουσίας των εκπαιδευτικών για να συμμετάσχουν στη συνέλευση ,αλλά δεν δόθηκε αφού το Υπουργείο επιτρέπει μία άδεια το χρόνο και μόνο για εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Είναι κάτι που πρέπει να διεκδικήσουμε και με την παρουσία όλων μας στη συνέλευση.

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση απαιτούν την ενεργό  συμμετοχή  μας στις συλλογικές διαδικασίες. Η απουσία μόνιμων διορισμών, η υποχρηματοδότηση , οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη διάσταση , οι παγωμένες εδώ και  χρόνια αποδοχές μας , οι προτάσεις για μια «άλλη» αξιολόγηση και για «εθελοντισμό»  από τα επίσημα χείλη του νέου Υπουργού , η διαρκής υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης είναι τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση , συμμετοχή στις κινητοποιήσεις  και τις δράσεις του Συλλόγου , φυσική παρουσία στις συλλογικές διαδικασίες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που  υπηρετούν στο νομό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ( μόνιμοι και αναπληρωτές). Μέλη του Συλλόγου μας είναι όλοι οι οικονομικά τακτοποιημένοι εκπαιδευτικοί . Οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ δεν εγγράφονται αυτόματα και πρέπει να ζητήσουν την εγγραφή τους.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην Γενική συνέλευση”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook