Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στις 12:30, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη θέση Φοινικιά, θα θεμελιωθεί το νέο παιδικό χωριό SOS στην Κρήτη.

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης είναι το 4ο κατά σειρά, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες παιδιών της ευρύτερης περιοχής, που έχουν στερηθεί τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που ήδη λειτουργούν σε Βάρη, Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολη.

Αναζητούνται μητέρες SOS

Το νέο αυτό ξεκίνημα των Παιδικών Χωριών SOS στην Κρήτη έχει δημιουργήσει την ανάγκη ανεύρεσης νέων συνεργατών ειδικότερα στο ρόλο της Μητέρας SOS, η οποία αναλαμβάνει το μεγάλωμα των παιδιών, προσφέροντας με τη σταθερή και ζεστή παρουσία της, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για να μεγαλώσουν σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τους τις ανάγκες.

Το «επάγγελμα» της Μητέρας SOS δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γυναίκες σ’ όλο τον κόσμο να ζήσουν «κοινωνικά» τη μητρότητα και να βρουν ένα καινούργιο νόημα σε μια ζωή προσφοράς και συναισθηματικής πληρότητας μέσω της ενασχόλησης με παιδιά.

Η Μητέρα SOS αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή παιδιών και πρέπει να είναι ηλικίας από 35-50 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, να έχει σωματική και ψυχική υγεία, καθώς επίσης τη δυνατότητα σταθερής διαμονής στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Ο Νίκος Καίτσας, Υπεύθυνος Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και η κα Μιράντα Τζοβενή, Πρόεδρος Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

κα Εύα Χαρίτου, Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ηρακλείου

 τηλ.:2810-222610, fax: 2810-222670,

e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook