Λαχτάρησαν για δυόμιση περίπου ώρες στον αέρα, οι 278 επιβάτες ενός Boeing 757, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Γλασκώβης με τελικό προορισμό τον Αερολιμένα του Ηρακλείου.

Το Boeing της εταιρείαςThomas Cook με τους 278 επιβάτες από τη Σκωτία που έρχονταν για διακοπές στη Κρήτη, εξέπεμψε γενικό συναγερμό στις 6:14 το απόγευμα της Τρίτης ενώ πετούσε στα 29.000 πόδια πάνω από την Ολλανδία.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου και οδηγήθηκε το αεροπλάνο πραγματοποιώντας, δυόμιση ώρες αργότερα, στις 20:58 αναγκαστική προσγείωση.
Στο διάδρομο προσγείωσης είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας με τις υπηρεσίες έκτακτων περιστατικών του Αεροδρομίου, να περιμένουν το Boeing ενώ όλοι οι επιβαίνοντες, πέρα από το σοκ που υπέστησαν, είναι καλά στην υγεία τους.

Ο υπεύθυνος του Αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, Timo Ross, ενημέρωσε λίγη ώρα αργότερα ότι στο αεροπλάνο εμφανίστηκε βλάβη στον κινητήρα 2 και ήταν αδύνατο να συνεχίσει την πτήση του μέχρι το Ηράκλειο.
Ωστόσο η οδύσσεια συνεχίστηκε για τους επιβάτες της πτήσης που επιθυμούσαν να ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα τις διακοπές τους στη Κρήτη, καθώς όπως καταγγέλλουν, κανείς από την εταιρεία δεν τους έδινε καμία ενημέρωση για το πώς θα συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η κατάσταση παρέμενε χαοτική με τους 278 εγκλωβισμένους στη Φρανκφούρτη επιβάτες, να περνούν δεκάδες ώρες στο πάτωμα του αεροδρομίου αναμένοντας μια πτήση με προορισμό το Ηράκλειο.
Τελικά, με ευθύνη της εταιρείας ένα Boeing 757, προσγειώθηκε μετά από δύο περίπου 24ωρα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης, στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» δίνοντας τέλος στη περιπετειώδη διαδρομή των ξένων τουριστών προς τη Κρήτη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook