Χαμός γίνεται τις μέρες αυτές με τις 10 προσλήψεις που προκήρυξε ο Δήμος Ηρακλείου για την κάλυψη των αναγκών του φεστιβάλ εκδηλώσεων \”Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2011\”, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημ. «Νέα Κρήτη» καθώς, έστω και αν πρόκειται για εργασιακή απασχόληση δύο μόλις μηνών, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν σπεύσει να υποβάλουν αίτηση.

Οι 10 τυχεροί θα αναδειχτούν με τη βοήθεια της θεάς τύχης, μέσω δηλαδή δημόσιας κλήρωσης που θα γίνει την προσεχή Τρίτη. Ωστόσο έχει προκληθεί πολλή συζήτηση και προβληματισμός για το γεγονός πως ο Δήμος δε μερίμνησε να βάλει εισοδηματικά κριτήρια, π.χ. για ανέργους…

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Ματζαπετάκης δήλωσε στην εφημερίδα ότι

 «Δεν μπήκαν εισοδηματικά κριτήρια αφενός γιατί δεν υπήρχε χρόνος και η διαδικασία έπρεπε να γίνει μέσα σε λίγες μέρες και αφετέρου – και το κυριότερο – για να μην αποκλειστούν κάποιοι συμπολίτες μας, π.χ. αν βάζαμε μόνο ανέργους θα αποκλείονταν κάποια παιδιά που πιθανώς δεν έχουν δελτίο ανεργίας.

Από εκεί και πέρα, είναι νομίζω αυτονόητο πως δε θα υποβάλλει αίτηση για τις συγκεκριμένες θέσεις κάποιος που έχει μια στοιχειώδη έστω οικονομική άνεση. Άλλωστε, οι δίμηνες αυτές προσλήψεις γίνονται έτσι τα τελευταία 10 χρόνια. Κάναμε τα πάντα προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και ισοτιμία, για αυτό και επιλέξαμε να γίνει δημόσια κλήρωση».

Ποσόστωση στις προσλήψεις

Οι 10 θέσεις αφορούν σε 6 ταξιθέτες και 4 ταμίες. Από τη πλευρά του Δήμου μπήκε η προϋπόθεση της ποσόστωσης αναλογικά με το φύλο ώστε να προσληφθούν 5 άνδρες και 5 γυναίκες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τις σχετικές αιτήσεις από το γραφείο του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Νίκου Ματζαπετάκη, στο κτήριο της \”Ανδρόγεω\”, ενώ μοναδικοί όροι συμμετοχής είναι η εντοπιότητα, το απολυτήριο λυκείου και η ηλικία από 18-35 χρονών.

Ημερομηνία επιλογής

Η τελική επιλογή θα γίνει μέσω δημόσιας κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook