Το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανάγκης για προσφορά στον συνάνθρωπο, μεταφέρει ένας Χανιώτης που σήμερα το μεσημέρι με ένα κανόε καγιάκ ξεκίνησε από το ενετικό λιμάνι των Χανίων για να κάνει το γύρο της Κρήτης.

Πρόκειται για τον Γιώργο Περράκη, ο οποίος με αυτήν του την κίνηση προσπαθεί να προβάλει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά και να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπεράτωση του κτηρίου του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ο γύρος της Κρήτης θα διαρκέσει 22 ημέρες ενώ από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί πολίτες των Χανίων για να αποχαιρετίσουν τον τολμηρό θαλασσοπόρο.

«Τα μόνα μου όπλα θα είναι το σκάφος μου και το κουπί μου .Θέλω με αυτό τον τρόπο να δείξω τις δυσκολίες των οικογενειών που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες και τραβούν και αυτές το δικό τους κουπί», είπε ο Γιώργος Περράκης.

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα περίπου μήνα, έγινε μια παρόμοια προσπάθεια για φιλανθρωπικό σκοπό. Τότε, δύο ακόμη ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ένας εξ\’αυτών Χανιώτης, διέσχισαν το Αιγαίο, και συγκεκριμένα τη διαδρομή Εύβοια – Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες για να μην κλείσει το \”Χαμόγελο του παιδιού\”.

(φώτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook