Ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αύξηση των εισιτηρίων τάσσονται με ανακοίνωσή τους τα πρωτοβάθμια σωματεία Ρεθύμνου υπογραμμίζοντας πως «οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν στα δημόσια νοσοκομεία».

Στην ίδια ανακοίνωση τα σωματεία εκφράζουν την υποστήριξή τους στην κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών που θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, για δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Συγκεκριμένα  στην ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

«Δεν φτάνει που μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν φτάνει που με την «σωτήρια» πολιτική τους έχει οδηγηθεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην ανεργία, την ανέχεια και την απόγνωση.
Τώρα οι κυβερνώντες μας αποφάσισαν ότι για να «σωθεί» το ΕΣΥ πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας».

»Διεκδικούμε:

Ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας
– Να μην πληρώνει κανείς το εισιτήριο των 5 ευρώ
– Δωρεάν εξετάσεις για τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών τη Δευτέρα 31/1 το πρωί στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου για δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας».

Στηρίζει την κινητοποίηση η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών

Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου στηρίζει την πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ρεθύμνου, για συμβολικό αποκλεισμό την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 της πληρωμής του εισιτηρίου των 5 € στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Σε μια περίοδο δραματικής έκρηξης της ανεργίας και συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, είναι πρόκληση να καλούνται οι πολίτες να πληρώνουν συνεχώς από την τσέπη τους για υπηρεσίες που οφείλει η Πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν, ισότιμα και αξιόπιστα για όλους όσους τις έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα σ’ ένα Νομό που οι υπηρεσίες υγείας υστερούν προκλητικά σε υποδομές, σε εξοπλισμό και κυρίως σε στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό, οι πολίτες έχουν χρέος όχι μόνο να αρνηθούν το «χαράτσι» του Υπουργείου Υγείας, αλλά να διεκδικήσουν μαζί με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ το δικαίωμα σε Δημόσια, Δωρεάν και κυρίως αναβαθμισμένη περίθαλψη για όλους, ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, άνεργους, άπορους, μετανάστες με η χωρίς χαρτιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook