Περιθώριο 10 ημερών, εις τρόπον ώστε να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι από τον ΕΛΓΑ, για την αποζημίωση των παραγωγών της Κουντούρας, ζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σκανδαλίδης.

Ο Υπουργός, δεσμεύθηκε δημόσια μετά από ερώτηση του Flashnews.gr,  \”ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί το πληγέν εισόδημα των ντοματοπαραγωγών, ενώ όπως είπε, έχει ενημερωθεί, τόσο από τους βουλευτές του Νομού, όσο και από τους αυτοδιοικητικούς για το πρόβλημα που έχει προκύψει.\”

Για την μεγάλη καταστροφή από την χαλαζόπτωση ο Κώστας Σκανδαλίδης, είχε συνάντηση με εκπρωσόπους των φορέων της περιοχής.

Ακολουθεί video

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι βουλευτές του Πασοκ Ευτύχης Δαμιανάκης, ο οποίος σημείωσε ότι, \”σαφώς και η πολιτεία θα πρέπει να δει πολύ σοβαρά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ο κ. Σκανδαλίδης, έχει ήδη μιλήσει με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ και σε μια εβδομάδα θα περιμένουμε τις απαντήσεις.\”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θερμοκηπιακών καλλιεργειών Κουντούρας, Αντώνης Μπιτσάκης ανέφερε πως:

\”Είχαμε μια συνάντηση με τον αρμόδιο και μας διαβεβαίωσε ότι πραγματικά θα σκύψει στο πρόβλημά μας, καθώς έχουμε κακά βιώματα από το παρελθόν. Όπως είναι γνωστό, οι αγρότες πληρώνουν τον ΕΛΓΑ και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποζημιωθούμε.
Οι ζημιές ανέρχονται περίπου στα τριάμιση εκατομμήρια Ευρώ, ενώ σε δεκαπέντε ημέρες πέρα από τις βροχοπτώσεις στις κατεστραμμένες καλλιέργειες θα εισβάλουν και τα πάσης φύσεως έντομα, οπότε η καταστροφή μας, θα είναι ολοκληρωτική.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook