Σημαντική αύξηση  παρατηρείται στις αφίξεις εξωτερικού και εσωτερικού των επισκεπτών στα Χανιά και στο Ηράκλειο κατά το μήνα Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των αεροδρομίων των δύο νομών. Συγκεκριμένα η αύξηση που καταγράφεται σε οτι αφορά  τις πτήσεις εξωτερικού κατά το μήνα που μόλις πέρασε φθάνει το 7% με 7,5%, ενώ για τις πτήσεις εσωτερικού αγγίζει το 16%, για τα Χανιά, ενω για το Ηράκλειο η άυξηση είναι ακόμη πιο θεαματική καθώς αγγίζει το 18% στις πτήσεις τσάρτερ.

 Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος των ξενοδόχων των Χανίων και μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Νίκος Κόρακας ο προορισμός Χανιά και Ρέθυμνο, παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός που εξακολουθεί και αντιστέκεται παρά τα όσα ακούγονταν για χαμηλή επισκεψιμότητα και παρά τα παράπονα κάποιων επαγγελματιών, σχετικά με τις χαμηλές καταναλώσεις των επισκεπτών.

Όλα αυτά συμβαίνουν σημείωσε ο κ. Κόρακας σε μια κρίσιμη περίοδο, \”και  μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι τα Χανιά είναι ένας προορισμός που θα επιλέγεται διαχρονικά.\”

Εκτίμηση του πρόεδρου των ξενοδόχων Χανίων είναι ότι αυτή η θετική εικόνα θα συνεχιστεί και πιθανότατα τους επόμενους μήνες η αύξηση των επισκεπτών στο νομό να αγγίξει διψήφια νούμερα.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο βέβαια ανέφερε ο κ. Κόρακας είναι η αύξηση στις αφίξεις των Ελλήνων, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα Χανιά για τους Έλληνες επισκέπτες είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τόπους διακοπών.
 
Επίσης σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Flashnews.gr  ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς η αύξηση του 18%, ναι μεν είναι μια καλή αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περισινή περίοδο, αλλά ακόμα δεν έχουμε φθάσει τα επίπεδα του 2009. Είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι, και ελπ΄\’ιζουμε τους επόμενους μήνες να πάμε ακόμη καλύτερα δηλώνει ο κ. Μεταξάς.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook