Σοβαρή βλάβη παρουσίασε χθες το πρωί το  αντλιοστάσιο λυμάτων της Χρυσής Ακτής,το οποίο πρόσφατα παρέλαβε η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και ανέλαβε εξ ολοκλήρου την λειτουργία και συντήρησή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ η επιχείρηση ενημερώθηκε στις 13.00 μ.μ. της Κυριακής για την βλάβη η οποία επιδιορθώθηκε άμεσα, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την αποτελεσματική σταδιακή απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής. Το αντλιοστάσιο αυτό είναι ένα από εκείνα που δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατόν να ενταχθούν στο σύστημα αυτοματοποίησης της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων. Το υφιστάμενο σύστημα ενημέρωσης βλαβών μέσω κινητού από Αθήνα δεν έγινε αντιληπτό από την αίθουσα ελέγχου των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση ποσοτήτων λυμάτων από το δίκτυο αποχέτευσης στην παρακείμενη παραλία.

Μετά την αποκατάσταση της βλάβης η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων έκανε δειγματοληψία νερού τις βραδινές ώρες (20.00 μ.μ.) και από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι έχει ήδη αποκατασταθεί η οικολογική ισορροπία στην περιοχή, με το θαλασσινό νερό να καθίσταται κατάλληλο για κολύμβηση χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία των λουομένων και των περιοίκων της περιοχής.

Με την ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΧ "αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν και ευελπιστεί ότι με τις επεμβάσεις στα 4 αντλιοστάσια που παρέλαβε από την Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. θα βελτιωθεί τόσο ο αυτοματισμός των (ώστε να παρεμβαίνουμε για την αποκατάσταση της βλάβης πριν την υπερχείλιση) όσο και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των.

Επίσης, παρακαλούμε όπως ενημερώνετε άμεσα την υπηρεσία μας για οποιαδήποτε βλάβη στα τηλέφωνα 28210 36225 και 36220 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και στο τηλέφωνο 28210 44444 όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας (ακόμη και Κυριακές και Αργίες)."