Σαφέστατο μήνυμα προς κάθε αποδέκτη, πως αν δεν τακτοποιηθούν τα οικονομικά του ΟΑΔΥΚ, τότε δεν αποκλείεται και να αποφασιστεί το κλείσιμο του Οργανισμού, έστειλε σήμερα ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάσης Καρούντζος στην διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απόστολος Βουλγαράκης, ο εκτελών χρέη Γενικού Δ/ντή του ΟΑΔΥΚ κ.Πατρελάκης και εκπρόσωποι των φορέων – χρηστών του ΟΑΔΥΚ, τονίστηκε πως εντός των επόμενων δύο μηνών θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη προς τον Οργανισμό τα οποία ανέρχονται σε περίπου 4.000.000 ευρώ.

Και αυτό γιατί αφενός η ΔΕΗ, στην οποία χρωστά ο ΟΑΔΥΚ, έχει ήδη προειδοποιήσει πως εαν δεν πληρωθεί θα διακόψει την ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια και αφετέρου γιατί, όωπς είπε ο κ.Καρούντζος έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του ΟΑΔΥΚ απο το κράτος.

\”Για να περάσει ο ΟΑΔΥΚ τον κάβο του 2011 πρέπει να μειωθεί η τιμή του νερού βάση των σημερινών οικονομικών δεδομένων, κάτι που ήδη έχει αποφασιστεί, αλλά και να πληρώνονται κανονικά οι οφειλές των χρηστών. Διαφορετικά ο ΟΑΔΥΚ μπορεί να οδηγηθεί στο κλείσιμο\”, είπε ο κ.Καρούντζος τονίζοντας πως

\”δεν θέλουμε να κλείσουν οι Οργανισμοί. Αλλά το κλίμα είναι πολύ άσχημο και αν δεν κάνουμε κάτι εμείς μπορεί να έρθει το κράτος και να πεί πως πρέπει να κλείσει\”.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Καρούντζος επεσήμανε πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι και κάλεσε όλους, άμεσα, να προχωρήσουν σε πολιτική συμφωνία για καταβολή των οφειλών και στην συνέχεια την αποκατάσταση της ροής πληρωμών προς τον ΟΑΔΥΚ.

Μάλιστα ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόνισε πως το νέο Δ.Σ. του ΟΑΔΥΚ έχει αναλάβει το δύσκολο έργο \”συμμαζέματος\” των δαπανών του Οργανισμού, τόσο σε ότι αφορά στην μισθοδοσία όσο και στις προμήθειες, ενώ στην συνέχεια με την τεχνικοποικονομική μελέτη που αποφασίστηκε να εκπονηθεί, θα αποφασιστεί ο τρόπος συγχώνευσης των ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ.

Ο ΟΑΔΥΚ έχει μια πολύτιμη τεχνογνωσία, είπε ο κ.Καρούντζος, η οποία μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για την ενιαία διαχείριση των νερών της Κρήτης, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά και την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής φραγμάτων που είναι σε εξέλιξη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook