Σκληρή ανακοίνωση με την  οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει ανάξιους του κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χανίων για να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του νομού, εξέδωσε του Εργατικό Κέντρο.

Στην ανακοίνωση επίσης επισημαίνεται, τα μοναδικά συναισθήματα που διακατέχουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, και γενικά όλους τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν πάλι τα δυσβάστακτα μέτρα που ψηφίστηκαν στο Κοινοβούλιο για να αποφευχθεί  τάχα η χρεοκοπία της χώρα μας, είναι απογοήτευση, αγανάκτηση και οργή.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Ε.Κ.Χ αναφέρει τα εξης:

\”Απογοήτευση, αγανάκτηση και οργή είναι τα μοναδικά συναισθήματα που διακατέχουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, και γενικά όλους τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν πάλι τα δυσβάστακτα μέτρα που ψηφίστηκαν στο Κοινοβούλιο για να αποφευχθεί  τάχα η χρεοκοπία της χώρα μας.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων έχοντας συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στους εργαζόμενους και στην Χανιώτικη κοινωνία δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στις κοσμοϊστορικές εξελίξεις που συντελούνται σε βάρος του ελληνικού λαού.

Οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι αφού στάθμισαν όλες τις παραμέτρους και αφού εξέτασαν όλες τις δυνατότητες που είχαν κατά την ώρα που ασκούσαν το νομοθετικό τους έργο, κατέληξαν στην πλέον ανώδυνη λύση, δήθεν για τη σωτηρία της πατρίδας.

Αποφάσισαν να μειώσουν το ήδη πενιχρό και ανεπαρκές για να ζήσουμε εισόδημά μας.

Αποφάσισαν να συνηγορήσουν στο ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας (κινητής και ακίνητης, κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε).

Οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, δεν τους συγκίνησαν, δεν τους προβλημάτισαν, δεν τους ευαισθητοποίησαν καθόλου;

Απευθυνόμαστε σε εσάς κύριοι βουλευτές, διότι εκ του θεσμικού σας ρόλου είστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζετε το Σύνταγμα, τους Νόμους, και να αποτελείτε τους στυλοβάτες της Δημοκρατίας, της Ιστορίας και της Αξιοπρέπειας αυτού  του τόπου και του λαού.

Απευθυνόμαστε  σε εσάς κύριοι βουλευτές, εκφράζοντας έναν λαό που πίστεψε στις υποσχέσεις της Κυβέρνησης και τις δικές σας, αλλά διαψεύστηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Εδώ τοπικά, οι Χανιώτες εργαζόμενοι, ήθελαν να πιστεύουν, πως έστω αυτή την ύστατη στιγμή, οι βουλευτές μας -τους οποίους ψηφίσαμε ως εκπροσώπους των συμφερόντων μας-, δεν θα πατούσαν την σκανδάλη να μας δώσουν την χαριστική βολή, πως θα συνειδητοποιούσαν επιτέλους πως δεν δικαιούνται ηθικά, αλλά δεν νομιμοποιούνται και συνταγματικά, να ψηφίσουν τα νέα ακραία, αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και να ξεπουλήσουν (όσο – όσο μάλιστα), την δημόσια περιουσία.

Το ότι  ψηφίσατε το μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2) και τον εφαρμοστικό νόμο με «ναι» ή με «παρών»,  είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αναξιοπιστίας και της αδυναμίας σας να διαφυλάξετε τα συμφέροντα της Χανιώτικης Κοινωνίας, και κατ’ επέκταση του Ελληνικού λαού.

 

Η επιλογή σας να στηρίξετε την ευημερία του Κεφαλαίου και των αριθμών εις βάρος των πολιτών και του κράτους δικαίου, να είστε σίγουροι ότι θα έχει απέναντί σας την Χανιώτικη Κοινωνία, και ειδικότερα τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους χιλιάδες ανέργους.

Το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, στέλνει από τα Χανιά ένα μήνυμα:

Η υπόθεση αυτή δεν τελείωσε ακόμα. Οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχθούν αυτόν τον εξευτελισμό, θα αντιδράσουν και να ξέρετε ότι έχουν πολλούς  τρόπους αγώνα.

Οι Χανιώτες κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, που με την ψήφο τους ή με την ανοχή τους συμβάλλανε στα νομοθετικά εγκλήματα που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια «για το καλό μας», τους δηλώνουμε ότι τους θεωρούμε ανάξιους να μας εκπροσωπούν.

Αν δεν μπορούν να αντιληφθούν πως  τα νομοθετικά τους εκτρώματα οδηγούν στην αφαίμαξη του εθνικού πλούτου, στην εξαθλίωση των πολιτών  και στην συρρίκνωση του ελληνισμού, είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, η ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων, η υποθήκευση του μέλλοντος των ερχόμενων γενεών, αποτελούν εγκλήματα για τα οποία η ιστορία θα σας καλέσει να λογοδοτήσετε.

Να είστε σίγουροι ότι σύσσωμο το Εργατικό Κίνημα, με συνεχή αγώνα και αμείωτη αποφασιστικότητα, θα είναι απέναντι και θα ανατρέψει τις πολιτικές που υπηρετείτε. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook