Ψεύτικη αποδείχθηκε η καταγγελία για βιασμό που είχαν κάνει , δύο Βρετανίδες στο Ρέθυμνο, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Οι δύο γυναίκες στις 22/6 είχαν καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές πως είχαν βιαστεί από άγνωστους δράστες στον Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείου, και ενώ επέστρεφαν στο χώρο διαμονής τους, ύστερα από διασκέδαση.

Όμως στην διάρκεια της κατάθεσης δεν έδιναν συγκεκριμένα στοιχεία και στην συνέχεια απο την προανάκριση  που ενήργησε η Υ. Α. Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Α.Τ. Λάμπης, αποδείχθηκε ότι, εν γνώση τους κατέθεσαν ψευδώς, ότι έπεσαν θύματα βιασμού, προκειμένου να αποσπάσουν σχετική Βεβαίωση τέλεσης του  αδικήματος του βιασμού, προφανώς για να εισπράξουν την γνωστή αποζημίωση.

Επίσης, κατά την ιατροδικαστική τους εξέταση δεν προέκυψαν ευρήματα τέτοια, ώστε να συνηγορούν στην τέλεση της πράξης του βιασμού.

Να σημειωθεί πως και οι δύο μετά την καταγγελία  και την παραλαβή της σχετικής Βεβαίωσης, έσπευσαν να εγκατέλειψαν τη Ελλάδα.

Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από την Υ.Α. Ρεθύμνου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook