Αξιόλογες δραστηριότητες για παιδιά, θα υλοποιήσουν το φετινό καλοκαίρι οι Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει:

TETAΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ έως τέλος ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Καθημερινά μαθήματα εκμάθησης σκακιού για παιδιά, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών, στο Δημοτικό Κήπο και στη Δημοτική Ενότητα Σούδας, σε συνεργασία Δήμου Χανίων – Παιδικών Εφηβικών Βιβλιοθηκών και Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (Σ.Α.Χ.) Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με το πνευματικό αυτό άθλημα και να διδαχθούν ορισμένα από τα μυστικά του ανεξάντλητου αυτού παιχνιδιού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 10:00π.μ. – 11:00π.μ.
Ενημέρωση για την προστασία από το σεισμό από την «ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 7.30 μ.μ. -8.30 μ.μ.
Ενημέρωση για την προστασία από το σεισμό από την «ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης, στο Δημοτικό Κήπο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 9:30 π.μ. – 11:00π.μ.
Η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας σε συνεργασία με τον κ. Κυριάκο Βασιλομανωλάκη διοργανώνει το 8ο «Παιχνίδι του Μεσοκαλόκαιρου» για παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών, στο Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας . Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου.
(Η άφιξη και η αποχώρηση των παιδιών στο χώρο του Ναυταθλητικού θα γίνεται από ους γονείς των παιδιών )

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 7.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ
Ενημέρωση των παιδιών για Α΄ Βοήθειες από το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ Χανίων» στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης, στο Δημοτικό Κήπο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 9:00π.μ. – 11:00π.μ

Ενημέρωση των παιδιών για Α΄ Βοήθειες από το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ Χανίων», στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 7.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ
Ενημέρωση των παιδιών για την προστασία στη θάλασσα από το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ Χανίων» , στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης, στο Δημοτικό Κήπο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 9:00π.μ. – 11:00π.μ
Ενημέρωση των παιδιών για την προστασία στη θάλασσα από το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ Χανίων» στο Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας .

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 9:00π.μ. – 11:00π.μ.
Επίσκεψη με τα παιδιά της Παιδικής- Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου και της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, στην Ελληνική Ραδιοφωνία Χανίων , ξενάγηση στο χώρο και ομιλία των παιδιών στον αέρα.
(Τα παιδιά θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 25 Ιουλίου . Η άφιξη και η αποχώρηση των παιδιών στο χώρο της Ραδιοφωνίας θα γίνεται από τους γονείς των παιδιών.

Κινητή Βιβλιοθήκη
Για την καλοκαιρινή περίοδο, η Κινητή Βιβλιοθήκη, υποστηρίζει δράσεις του Δήμου Χανίων, που αφορούν παιδικές δραστηριότητες-εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (ΝΟΧ).

Δημοτική Βιβλιοθήκη
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με την πολιτιστική οργάνωση « P-Public» και το «Ελαιουργείον-Εργοστάσιο Τέχνης », παρατείνει την παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής «Η Αλφάβητος» του νέου καλλιτέχνη Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, που παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (Υψηλαντών 30) από 1 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου 2011. Υπενθυμίζουμε ότι τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 3 Ιουνίου 2011, με μεγάλη επιτυχία.

(Τηλ. Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δήμου Χανίων (Δημοτικός Κήπος): 28213/ 41774 και Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικής Ενότητας Σούδας 28213/41221).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook