Δωροδοκίες, υπεξαιρέσεις, απάτες, απιστίες και παραβάσεις καθήκοντος «ανθούν» το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διευθυντής της Υπηρεσίας, κ. Αντώνιος Δουκιαντζάκης, εν μέσω κρίσης φαινόμενα δωροδοκίας και δωροληψίας έχουν σημειώσει αυξητική τάση και οι κυριότερες μορφές εκδήλωσής τους είναι το «φακελάκι» και το «γρηγορόσημο».

Ο κ. Δουκιαντζάκης έκανε ειδική αναφορά σε κραυγαλέες περιπτώσεις διαφθοράς και παρανομίας που έχουν απασχολήσει την υπηρεσία του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές Δομοκού, Κέρκυρας, Μαλανδρίνου, Λάρισας και Κορυδαλλού, όπου τουλάχιστον 60 άτομα φέρονται εμπλεκόμενα.

Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση 15 αστυνομικών οι οποίοι ενημέρωναν πριν από κάθε περιπολία, επιχειρηματίες που είχαν μηχανήματα με «φρουτάκια».

Στα ευρήματα της υπηρεσίας για το 2010 ξεχωρίζει ακόμα ο εντοπισμός κυκλώματος στις Κυκλάδες που εμπλεκόταν σε παρανομίες με αυθαίρετα, με αποτέλεσμα η ζημία για το Δημόσιο να φτάνει τα 19 εκατ. ευρώ.

Αλλά 2,5 εκατ. ευρώ ζημία προήλθε από κομπίνα με λαθραία τσιγάρα, με τους εμπλεκόμενους να πλαστογραφούν έγγραφα για την καταστροφή τους και κατόπιν να καταστρέφουν μικρή ποσότητα, διοχετεύοντας τα υπόλοιπα στην αγορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook