Για την λιγότερο «ανώδυνη» – κατά την άποψη των μελών της – διαδρομή για το τουριστικό τρενάκι στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου γνωμοδότησε τη Δευτέρα η δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου.

Τα μέλη της δημοτικής κοινότητας έκριναν πως η διαδρομή που αποδέχθηκαν μεταξύ των τριών που προτάθηκαν από το γραφείο κυκλοφοριακών θεμάτων της τεχνικής υπηρεσίας είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει τα λιγότερα προβλήματα στην πόλη.

Αυτή ουσιαστικά είναι η ίδια με την διαδρομή που ήταν γνωστή και από παλαιότερη δρομολόγηση του τουριστικού τρένου, δηλαδή: με αφετηρία από την παραλιακή Ελ. Βενιζέλου, δίπλα από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ στον Άγνωστο, το τρενάκι κατευθύνεται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου – Ιουλίας Πετυχάκη – Αρκαδίου – Σαλαμίνος/Μελισσινού και εναλλακτικά Κεφαλογιάννηδων – γήπεδο Σοχώρας – Στρατολογία – Ελιδάκι – Δημακοπούλου – Γερακάρη και καταλήγει και πάλι στον Άγνωστο.

Η διαδρομή που αποκλείστηκε ήταν εκείνη που πρότεινε το τρενάκι να περνάει εξ ολοκλήρου από την παλιά πόλη, ενώ δεν εγκρίθηκε και η διαδρομή που προβλέπει το όχημα να διέρχεται (αντί για Δημακοπούλου – Γερακάρη) από τη Λ. Κουντουριώτη, μπροστά από το δημοτικό κήπο, από εκεί στην οδό Δημητρακάκη και μετά στην οδό Μοάτσου για να καταλήξει στον Άγνωστο. Ωστόσο, η δημοτική κοινότητα γνωμοδότησε αυτή η διαδρομή να ακολουθηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης στις οδούς Γερακάρη και Δημακοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση, την οριστική απόφαση θα τη λάβει το δημοτικό συμβούλιο, αφού πρώτα η γνωμοδότηση της δημοτικής κοινότητας συζητηθεί και στην επιτροπή ποιότητας ζωής.

Η δημοτική κοινότητα δεν ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της την τοποθέτηση ενός info kiosk, δηλαδή μίας ενημερωτικής καμπίνας, που ζήτησε επιχειρηματίας τουριστικού τρένου να τοποθετήσει στην παραλία. Πάντως, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Νίκος Κονταξάκης, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι στα πλαίσια της ανάπλασης που προγραμματίζεται στην παραλία προβλέπεται η δημιουργία χώρου για info kiosk.

Η δημοτική κοινότητα συζήτησε στην ίδια συνεδρίαση και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δρόμος προς Ρισβάν και Ιρφάν Μετόχι, προτείνοντας να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, ενώ τέλος συζητήθηκε το θέμα της στάθμευσης περιμετρικά της Π. Πόλης για τα δίκυκλα.

 

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook