Για την λιγότερο «ανώδυνη» - κατά την άποψη των μελών της – διαδρομή για το τουριστικό τρενάκι στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου γνωμοδότησε τη Δευτέρα η δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου.

Τα μέλη της δημοτικής κοινότητας έκριναν πως η διαδρομή που αποδέχθηκαν μεταξύ των τριών που προτάθηκαν από το γραφείο κυκλοφοριακών θεμάτων της τεχνικής υπηρεσίας είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει τα λιγότερα προβλήματα στην πόλη.

Αυτή ουσιαστικά είναι η ίδια με την διαδρομή που ήταν γνωστή και από παλαιότερη δρομολόγηση του τουριστικού τρένου, δηλαδή: με αφετηρία από την παραλιακή Ελ. Βενιζέλου, δίπλα από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ στον Άγνωστο, το τρενάκι κατευθύνεται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου – Ιουλίας Πετυχάκη – Αρκαδίου – Σαλαμίνος/Μελισσινού και εναλλακτικά Κεφαλογιάννηδων – γήπεδο Σοχώρας – Στρατολογία – Ελιδάκι – Δημακοπούλου – Γερακάρη και καταλήγει και πάλι στον Άγνωστο.

Η διαδρομή που αποκλείστηκε ήταν εκείνη που πρότεινε το τρενάκι να περνάει εξ ολοκλήρου από την παλιά πόλη, ενώ δεν εγκρίθηκε και η διαδρομή που προβλέπει το όχημα να διέρχεται (αντί για Δημακοπούλου – Γερακάρη) από τη Λ. Κουντουριώτη, μπροστά από το δημοτικό κήπο, από εκεί στην οδό Δημητρακάκη και μετά στην οδό Μοάτσου για να καταλήξει στον Άγνωστο. Ωστόσο, η δημοτική κοινότητα γνωμοδότησε αυτή η διαδρομή να ακολουθηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης στις οδούς Γερακάρη και Δημακοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση, την οριστική απόφαση θα τη λάβει το δημοτικό συμβούλιο, αφού πρώτα η γνωμοδότηση της δημοτικής κοινότητας συζητηθεί και στην επιτροπή ποιότητας ζωής.

Η δημοτική κοινότητα δεν ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της την τοποθέτηση ενός info kiosk, δηλαδή μίας ενημερωτικής καμπίνας, που ζήτησε επιχειρηματίας τουριστικού τρένου να τοποθετήσει στην παραλία. Πάντως, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Νίκος Κονταξάκης, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι στα πλαίσια της ανάπλασης που προγραμματίζεται στην παραλία προβλέπεται η δημιουργία χώρου για info kiosk.

Η δημοτική κοινότητα συζήτησε στην ίδια συνεδρίαση και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δρόμος προς Ρισβάν και Ιρφάν Μετόχι, προτείνοντας να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, ενώ τέλος συζητήθηκε το θέμα της στάθμευσης περιμετρικά της Π. Πόλης για τα δίκυκλα.

 

goodnet.gr