Ο βουλευτής Λασιθίου κ Γιάννης Πλακιωτάκης μετά την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε ερώτημα που είχε θέσει στο Κοινοβούλιο αναφορικά με την ίδρυση Εσπερινού Λυκείου στην Σητεία προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Καλό θα ήταν σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα όπως η Παιδεία, οι απαντήσεις οι οποίες δίνονται, να είναι αφενός εμπεριστατωμένες και αφετέρου να απεκδύονται κάθε στοιχείο κυβερνητικής αλαζονείας.

Δε ζητήσαμε από την κα Υπουργό να μας γράψει έκθεση ιδεών για το πως ιδρύονται σχολικές μονάδες. Το γνωρίζουμε. Εκείνη προφανώς δε γνωρίζει ότι όλες οι προϋποθέσεις που αναλύει, υπάρχουν στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτό που ζητήσαμε να απαντήσει στους εκατό (100) και πλέον μαθητές που αγωνιούν, είναι αν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Εάν τους δώσει αυτή την δυνατότητα.

Αλλά δυστυχώς απάντηση δεν έδωσε, κάτι το οποίο δυστυχώς δε μας εκπλήσσει. Είναι πάγια τακτική των εκπροσώπων του Μνημονίου να υπόσχονται και μετά να ξεχνούν. Έτσι, λοιπόν, πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις στις οποίες είχαν προβεί για τη ίδρυση Εσπερινού Λυκείου στη Σητεία. Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια και η τοπική κοινωνία θα τους κρίνει αναλόγως».

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πρώς κ Γιάννη Πλακιωτάκη εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook