”Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις”. Αυτό τονίζουν σε κάθε ύφος εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης σε περίπτωση που μέσα στον Δεκέμβρη γίνει νόμος του κράτους η πολυσυζητημένη φοροκαταιγίδα στον πρωτογενή τομέα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβουν για δεύτερη φορά στην Αθήνα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μπορεί η κυβέρνηση να έβαλε φρένο στις αλλαγές που έχουν ήδη αποφασιστεί και αφορούν την φορολογία των αγροτών, ωστόσο οι πιέσεις των δσνειστών είναι δεδομένες και έντονες και μέσα στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί κρίνεται πολύ δύσκολο τα δυσβάσταχτα μέτρα να μην περάσουν μέσα στον επόμενο μήνα από την Βουλή.

Τι προβλέπει τώρα το σχέδιο των αγροτών της Κρήτης; Κλείσιμο της εθνικής οδού και αεροδρομίων, ενώ στην ατζέντα δεν έχει βγει και η .. απόβαση στην πρωτεύουσα. Το σήριαλ με τις κινητοποιήσεις των αγροτών έχει ακόμα πολλά επεισόδια από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω παρά την μικρή αναβολή που έχει πάρει η ψήφιση του πακέτου των μέτρων.

”Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Δεν γίνεται να περάσουν αυτά τα μέτρα τα οποία θα πλήξουν σε μεγάλο βαθμό τον πρωτογενή τομέα. Θα αποτελέσουν ουσιαστικά και την ταφόπλακα στον κλάδο μας. Όλα τα ενδεχόμενα ειναι ανοιχτα”, τονίζει στο Flashnews.gr το μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook