Οι συνήγοροι του τέως γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θέλησαν να σχολιάσουν τη δικαστική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή της εισαγγελίας του Μανχάταν, αναφορικά με τις κατηγορίες «σεξουαλικής επίθεσης» σε βάρος του Στρος-Καν.

Οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν έχουν διατυπωθεί στη διάρκεια του Μαΐου από την εισαγγελία του Μανχάταν, όμως φάνηκε ότι το συνολικό κατηγορητήριο μπορεί να καταπέσει, επειδή εν τω μεταξύ ανέκυψαν ερωτηματικά για την αξιοπιστία της καμαριέρας, που κατηγορεί γι απόπειρα βιασμού τον Στρος-Καν.

«Η διαδικασία, σήμερα, υπήρξε εποικοδομητική. Αυτό θα αρκεστώ να δηλώσω. Δεν θα δεχθώ ερωτήσεις, λοιπόν. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να δηλωθεί τώρα», δήλωσε ο συνήγορος του Στρος-Καν Μπέντζαμιν Μπράφμαν, εξερχόμενος του δικαστηρίου στο Μανχάταν.

Στο μεταξύ, μη κυβερνητική οργάνωση των Μαύρων, η «100 Μαύροι, που ενδιαφέρονται για την τήρηση του νόμου», ζήτησε σήμερα, να μην χειριστεί και στο μέλλον αυτήν την δικαστική υπόθεση ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς ο νεότερος, επειδή «συκοφαντεί, διαρκώς, την 32χρονη καμαριέρα», που κατηγορεί τον Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού.

Η οργάνωση αντιπροσωπεύθηκε σήμερα κατά τη δικαστική συνεδρίαση, και η δήλωσή της διαβάστηκε.

«Ζητάμε από τον Κυβερνήτη Νέας Υόρκης, ή τον τοπικό υπουργό Δικαιοσύνης, να ορίσει έναν άλλον εισαγγελέα για τη συνέχεια της υπόθεσης», τόνισε ο Νόελ Λίντερ, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης.

«Απαρνήθηκε τις ευθύνες του ο Σάιρους Βανς, έχοντας προαποφασίσει να μη διωχθεί δικαστικά ο δισεκατομμυριούχος Στρος-Καν…ερευνώντας για τα προσωπικά στοιχεία της, η τοπική δικαιοσύνη κατέστησε την κατήγορο, για δεύτερη φορά, ένα θύμα», πρόσθεσε ο κ. Λίντερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook