Οχυρωμένο φρούριο θα θυμίζει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου, όπου αναμένεται να διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια, του οπαδού του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, που τον Σεπτέμβριο του 2011, έχασε την ζωή του, στο ραντεβού «θανάτου» που είχαν οπαδοί του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ με οπαδούς του ΟΦΗ, στο ξύλινο γεφυράκι, δίπλα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει ο 28χρονος –σήμερα- φίλαθλος του ΟΦΗ που κρίθηκε πρωτόδικα, ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του οπαδου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και καταδικάστηκε  σε ισόβια κάθειρξη.
 
Λύνει την σιωπή του ο βασικός κατηγορούμενος
 
Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, για πρώτη φορά να λύνει την σιωπή του. Ο 28χρονος, σήμερα, οπαδός της Κρητικής ομάδας, όταν ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων του έδωσε το δικαίωμα να απολογηθεί, ξέσπασε σε λυγμούς. Δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη.  
 
«Λυπάμαι πάρα πολύ για τον θάνατο του άτυχου παιδιού. Δεν τον γνώριζα. Ηταν λάθος όλων μας. Ολοι φταίξαμε για τη συμπλοκή. Κατανοώ το δικό μου λάθος, αναλαμβάνω τη δική μου ευθύνη. Ομως δεν μπορώ να σας εξηγήσω με λόγια τι έγινε. Ηταν λάθος μου. Δεν ήθελα τον θάνατο κανενός εκείνο το βράδυ. Στριμώχτηκα από δύο – τρία άτομα και αιφνιδιάστηκα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι φεύγοντας αντιλήφθηκα ότι χτύπησα κάποιον. Και το κατάλαβα γιατί το μαχαίρι ήταν ματωμένο. Το έκανα γιατί ένιωθα ότι κινδύνευα. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήθελα να προκαλέσω τόσο κακό», ήταν το λόγια που μπόρεσε να πει ο νεαρός οπαδός του ΟΦΗ, ενώ με κλάματα άκουσε και την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του νεαρού κατηγορουμένου, προσπάθησαν με σοβαρά επιχειρήματα να πείσουν το Δικαστήριο ότι ο πελάτης τους βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής και ότι βρισκόταν σε άμυνα, προκειμένου να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Κάτι τέτοιο, όμως,  δεν επιτεύχθηκε με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να καταδικάζει στο πρόσωπο του 26χρονου, τον χουλιγκανισμό και τα επεισόδια που σημειώνονται στα ελληνικά γήπεδα.
 
11 ακόμα οπαδοί του ΟΦΗ και του ΠΑΟ στο εδώλειο
 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν όμως 11 ακόμα νεαροί για συμμετοχή στην συμπλοκή.

Πρωτόδικα, το Δικαστήριο, έκρινε αθώους 8 κατηγορουμένους, ενώ οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που δεν έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και για συμπλοκή. Συγκεκριμένα, σε 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 24χρονος που αθωώθηκε για την άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της συμπλοκής, σε έναν 24χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών και 600 ευρώ χρηματική ποινή για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, συμπλοκής κι επιπλέον για κατοχή παράνομης εκτόξευσης βλαπτικού χημικού αερίου.

Αν και το δικαστήριο εμφανίστηκε πολύ αυστηρό στο ζήτημα των ελαφρυντικών, ςτους 3 φίλους του Γιάννη Ρουσάκη για τις ίδιες πράξεις τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς μετέφεραν τον τραυματισμένο φίλο τους και οπαδό του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ στο νοσοκομείο και τους επιβλήθηκε ποινή 3 ετών και 5 μηνών
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook