Με εμπόδια στην χρηματοδότηση αλλά και καθυστερήσεις σε όλα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των εργασιών, συνεχίζεται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στα Χανιά, η επέκταση του Αεροδρομίου Χανίων, η οποία ωστόσο είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους, όπως προβλέπονταν.

Στις 19 Νοεμβρίου, η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ, κατέθεσε στην ΕΥΔΕ Αεροδρομίου Νοτίου Ελλάδος και στην ΥΠΑ, νέα δήλωση διακοπής των εργασιών για ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου ως προς εκτελεσθέντα έργα, ύψους 1,4 εκ. ευρώ. Η ανταπόκριση του Υπουργείου στην όχληση της αναδόχου ήταν άμεση και εντός ολίγων ημερών, το δημόσιο κάλυψε ένα μεγάλο μέρος των οφειλών προς την εταιρεία για το 2015, δηλαδή πέρα των 1,4 εκ. ευρώ που αναφέρονταν στην δήλωση διακοπής.

Η Αερολιμενάρχης Χανίων κ. Μαρία Λαμπαθάκη, όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, έλαβε τη διαβεβαίωση από την ΥΠΑ  ότι οι οικονομικές απαιτήσεις της εταιρείας ικανοποιήθηκαν και τα έργα στο Αεροδρόμιο Χανίων συνεχίζονται αν και με καθυστέρηση,  κανονικά.  Το έργο θα λάβει παράταση για το 2016, καθώς όλα τα χρονοδιαγράμματα έχουν πάει πίσω πολλούς μήνες πριν.  Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι το έργο κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα, μετά από δίμηνη διακοπή λόγω “παγώματος” της χρηματοδότησης του έργου.

Μέσα στον Δεκέμβριο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του υφιστάμενου κτιρίου,  με αποτέλεσμα ο χώρος αναχώρησης στο ισόγειο να ελαττωθεί,  ωστόσο δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην διακίνηση των επιβατών.

Το μεγάλο “αγκάθι” βέβαια παραμένει το μέρος του έργου που συνδέεται με την χρηματοδοτική ομπρέλα του ΕΣΠΑ και καθότι είναι αδύνατη η ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι τέλος του 2015, η τελευταία “ελπίδα” αποπεράτωσης του πολύπαθου αυτού έργου είναι να ενταχθεί στα λεγόμενα «έργα- γέφυρες» δηλαδή έργα από την προγραμματική περίοδο 2007-2013, τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί, θα συνεχιστούν με έργα από το νέο ΕΣΠΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, ανέφερε ότι, προφορικώς τουλάχιστον, σε επαφές και συναντήσεις που είχε με στελέχη της κυβέρνησης, έλαβε την διαβεβαίωση ότι το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το 2016 με τα  προγράμματα “γέφυρα” που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

(σημερινή φωτογραφία από τη συνέχιση των εργασιών στο Αεροδρόμιο)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook