Επτά χιλιάδες κατοικίες θα ανεγερθούν σε υποβαθμισμένα  περίχωρα του Καράκας από την κινεζική εταιρία «CITIC». Την είδηση της συμφωνίας, μετέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, σε ζωντανή σύνδεση με την κρατική τηλεόραση.

 Τα σπίτια θα χτιστούν στα πλαίσια του κυβερνητικού οικιστικού προγράμματος που έχει καταρτισθεί, με στόχο τη λύση του προβλήματος κατοικίας όσων έχασαν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων.

 Στην τηλεοπτική παρέμβασή του ο Τσάβες επεσήμανε ότι για το πρόβλημα αυτό έχει ζητήσει τη βοήθεια και άλλων κυβερνήσεων για να ξεπεραστεί όσο το δυνατό πιο σύντομα το έλλειμα κατοικίας που προέκυψε.

 «Ζητήσαμε τη βοήθεια των Ιρανών και ήδη βρίσκονται εδώ και κτίζουν σπίτια. Ζητήσαμε τη βοήθεια της Βραζιλίας και εδώ είναι, των Ρώσων και εδώ είναι» είπε ο Τσάβες που, ταυτόχρονα, ζήτησε και τη συνδρομή των «πραγματικών μεγάλων κατασκευαστών του ιδιωτικού τομέα της Βενεζουέλας» στην προσπάθεια αυτή.

 Εν τω μεταξύ, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Καράκας, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γκιλντίζ έγινε δεκτός από τον Ούγκο Τσάβες και συζήτησε μαζί του τις πιθανότητες μιας συνεργασίας της Άγκυρας με το Καράκας στους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook