Με τη συμμετοχή πολλών εν ενεργεία αλλά και εν δυνάμει επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (06-07-2011) στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η παρουσίαση του Προγράμματος «ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», το οποίο αφορά στην οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων που στηρίζονται στην καινοτομία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Νικήτας Δολαψάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Α΄ Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης, κ. Βαγγέλης Καρκανάκης. Συμμετείχαν επίσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΜΜΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Διονύσιος Τσαγκρής και το στέλεχος της ίδιας Διεύθυνσης κ. Ιωάννης Κωττάκης, οι οποίοι απάντησαν σε εξειδικευμένες ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Η εκτενής παρουσίαση έγινε από τον Υπεύθυνο του Προγράμματος και Διευθυντή Αξιολόγησης & Υλοποίησης Έργων της Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Γεώργιο Τερζάκη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Δολαψάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «διανύουμε μία περίοδο, στην διάρκεια της οποίας, όλοι αναζητούμε το καινούργιο, θέλουμε να δούμε πού πάει η επιχειρηματικότητα και ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα. Και θα υπάρξει επόμενη ημέρα γι’ αυτούς που θα καινοτομήσουν».

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ τόνισε ότι δίνει διέξοδο κυρίως στους νέους ν’ αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν και άλλα προγράμματα ώστε να δοθεί επιτέλους ώθηση στην ανάπτυξη.

Στον σημαίνοντα ρόλο της Αναπτυξιακής Κρήτης αναφέρθηκε ο κ. Βαγγέλης Καρκανάκης αναφερόμενος στα Προγράμματα που έχει υλοποιήσει.

Επισήμανε παράλληλα την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε πολλά υπουργεία, γεγονός που ποδηγετεί την ανάπτυξη και τόνισε «αν δεν αποκτήσουμε σταθερό φορολογικό σύστημα, απρόσκοπτη χρηματοδότηση από τις τράπεζες και κρατική υποστήριξη, η επιχειρηματικότητα δύσκολα θ’ ανακάμψει».

Ο κ. Τσαγκρής επισήμανε με έμφαση ότι πρέπει ως χώρα να επενδύσουμε σε καινοτόμες ιδέες και στη συνεργασία των ΜΜΕ για να μπορέσουμε να μπούμε στο διεθνή ανταγωνισμό και τόνισε «θέλουμε να κρατήσουμε στη χώρα μας τους νέους που έχουν επιχειρηματικές ιδέες γι’ αυτό και τους βοηθάμε να κάνουν τη δική τους επιχείρηση, χρηματοδοτώντας έως και 60% το εγχείρημά τους».
Η συζήτηση επεκτάθηκε
 και σε άλλα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα, ενώ έγινε ενημέρωση και για τα προγράμματα που πρόκειται ν’ ανακοινωθούν προσεχώς.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network – και την Αναπτυξιακή Κρήτης – εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ με χωρική αρμοδιότητα την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook