Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να δέσουν στο νέο λιμάνι της Πάτρας τα τρία πρώτα πλοία.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Κώστας Πλατυκώστας, με αφορμή την λειτουργία του νέου λιμανιού «σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον το λιμάνι αναπτύσσει νέα δυναμική με συγκριτικά πλεονεκτήματα και διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στην θαλάσσια αρτηρία της νοτιοανατολικής Ευρώπης», ενώ πρόσθεσε ότι «με τις νέες, σύγχρονες υποδομές κερδίζει σε ανάπτυξη ολόκληρη η περιοχή.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΠΑ, Γιώργος Ζεππάτος, τόνισε ότι «το 95% των προβλημάτων έχει αντιμετωπιστεί», ενώ όσα προκύψουν κατά τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του, αυτά θα αντιμετωπιστούν στην πράξη. Πάντως το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν περίπου 20 παρεμβάσεις, για να καταστεί το λιμάνι λειτουργικό και ασφαλές, ενώ όσες απομένουν, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμες μέχρι τον Δεκέμβριο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από και προς τα λιμάνια της Ιταλίας, θα δένουν στο νέο λιμάνι, ενώ το πλοίο προς Κεφαλονιά, καθώς και τα εμπορικά θα δένουν στο παλιό. Επίσης μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί η οδική σήμανση στις εθνικές οδούς Πατρών – Κορίνθου και Πατρών – Πύργου, καθώς και στην περιμετρική οδό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook