Διαστάσεις επεισοδίου επιχείρησαν να δώσουν τα τουρκικά ΜΜΕ σε περιστατικό με σκάφη του Λιμενικού Ελλάδας και Τουρκίας στα Ίμια με αφορμή το παράνομο ψάρεμα από τούρκους αλιείς κοντά στις βραχονησίδες.

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή των Ιμίων όταν σκάφος του Λιμενικού από την Κάλυμνο ήρθε σε απόσταση αναπνοής με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Αφορμή στάθηκε ένα τουρκικό αλιευτικό που αγνοώντας τις απαγορεύσεις ψάρευε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πολύ κοντά μάλιστα στις βραχονησίδες των Ιμίων. Όταν το σκάφος του λιμενικού εντόπισε τους τούρκους ψαράδες τους ζήτησε να απομακρυνθούν και αυτοί αντί να αποχωρήσουν κάλεσαν βοήθεια από την ακτοφυλακή του Μπόντρουμ.

Έτσι στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων για αρκετή ώρα τα σκάφη των δύο χωρών βρέθηκαν για αρκετή ώρα σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης η οποία έληξε τελικά με την αποχώρηση των τούρκων ψαράδων.

Το όλο περιστατικό καταγράφηκε από την ερασιτεχνική κάμερα ενός τούρκου δικηγόρου που έπλεε στην περιοχή με το ιστιοπλοϊκό του και έδωσε το βίντεο στην εφημερίδα Χουριέτ, η οποία και το δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα της στο ίντερνετ κάνοντας λόγο για «εμπλοκή στα Καρντάκ».

 

PROTO THEMA