Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, ενισχύοντας τα επιχειρήματα των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Μαλεβιζίου για την αποζημίωση των αμπελουργών από τη ζημιά που έπαθαν εξαιτίας του περονόσπορου, παρά τους συνεχείς ψεκασμούς που πραγματοποίησαν.

Σε επιστολές τους ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Κώστας Μαμουλάκης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, τονίζουν ότι εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και θεομηνιών, οι περισσότεροι αμπελουργοί τόσο του Δήμου Μινώα Πεδιάδος όσο και του Δήμου Μαλεβιζίου έπαθαν ολοκληρωτική καταστροφή στην παραγωγή τους.

Ο κ. Παρασύρης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών είτε μέσω του ΕΛΓΑ είτε μέσω των ΠΣΕΑ καθώς η συγκεκριμένη καταστροφή έχει τα χαρακτηριστικά θεομηνίας.

Ο κ. Παρασύρης επιβεβαιώνει επιπλέον την δυσοίωνη θέση στην οποία βρίσκονται οι αμπελουργοί όλων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου και ζητάει από τον Υπουργό να εξετάσει σε βάθος τα αιτήματα που εγείρουν προς την πολιτεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook