Συνελήφθησαν 8 άτομα, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι κεντρικών cafe στη Λαμία επειδή δεν είχαν πληρώσει τα τέλη της «πλατείας» όπως ονομάζονται, για το χώρο δηλαδή που ενοικιάζουν από τον Δήμο για να απλώνουν τα τραπεζοκαθίσματα, συνελήφθησαν χθες στις 2.00΄ μετά τα μεσάνυχτα 2 ιδιοκτήτες και 6 υπεύθυνοι καταστημάτων κεντρικών cafe της πόλης και όχι γιατί, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, για κατάληψη πεζοδρομίων και «πλατείας» με τραπεζοκαθίσματα.

Οι έλεγχοι έγιναν από την αστυνομία σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία. Ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι είχαν καταβάλει τα χρήματα και ότι μάλιστα έδειξαν τα σχετικά παράβολα στους αστυνομικούς. Ωστόσο συνελήφθησαν γιατί δεν είχαν την σχετική άδεια-βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Γενικώς πάντως το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο παρασκήνιο και «πόλεμος» μεταξύ επιχειρηματιών για τα τραπεζοκαθίσματα, την ηχορύπανση και γενικότερα την νομιμότητα στη λειτουργία των καταστημάτων. Ο Δήμος και η αστυνομία έχουν βρεθεί στη δίνη αυτής της επιχειρηματικής αντιπαράθεσης και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

lamiareport.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook