Μοιάζει απίστευτο αλλά Κέντρο Υγείας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Βάμο Αποκορώνου στα Χανιά, έμεινε χωρίς θέρμανση με αποτέλεσμα τόσο ασθενείς όσο και ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό να υπομένουν τριτοκοσμικές συνθήκες.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν η εταιρεία που προμηθεύει πετρέλαιο το Κέντρο Υγείας, διέκοψε την παροχή στο Κέντρο καθώς η 7η ΥΠΕ δεν είχε καταβάλει για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρήματα για πετρέλαιο που είχε προμηθευτεί στο παρελθόν. Την ίδια ώρα, τα κλιματιστικά που υπάρχουν στο Κέντρο στην πλειοψηφία τους δεν λειτουργούν και έτσι το Κέντρο Υγείας έμεινε χωρίς καθόλου θέρμανση.

Υπήρξε περιστατικό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, νοσηλεύτρια δυσκολεύτηκε για αρκετή ώρα να βάλει ορό σε ασθενή καθώς από το κρύο οι φλέβες έκαναν σύσπαση και αναγκάστηκε να κουκουλώσει τον ασθενή με κουβέρτες  για να ζεσταθεί. Η κατάσταση αυτή επικρατεί από την αρχή του χειμώνα και παρά τις συνεχείς ενημερώσεις του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βάμου κ. Χαιρέτη, προς την 7η ΥΠΕ, το θέμα είχε “παγώσει”.

Σήμερα το πρωί, γιατροί και νοσηλευτές  αρνήθηκαν να εργαστούν για ακόμη μια φορά κάτω από αυτές τις συνθήκες και ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, προχώρησαν σε στάση εργασίας.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάμου κ. Χαιρέτης, επικοινώνησε όσο με τον δήμαρχο Αποκόρωνα όσο και με την 7η ΥΠΕ, σε μια ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύση, ενημερώνοντας ότι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αρνείται να συνεχίσει να εργάζεται υπό αυτές τις συνθήκες.

Τελικά, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χαιρέτης, μετα από πρωτοβουλία του δημάρχου Αποκόρωνα κ. Κουκιανάκη, ο οποίος διέθεσε πετρέλαιο που προορίζονταν για τις ανάγκες του δήμου, το Κέντρο Υγείας προμηθεύτηκε με 500 λίτρα πετρέλαιο, ποσότητα που θα καλύψει για περίπου 10 ημέρες τις ανάγκες του Κέντρου. Η 7η ΥΠΕ από την πλευρά της αρκέστηκε στο να διαβεβαιώσει ότι τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα χρήματα στον προμηθευτή πετρελαίου, ενημερώνοντας ότι στις 23/12 κατέβαλε μέρος του οφειλόμενου ποσού.

Η στάση εργασίας έληξε και τώρα απομένει να δοθεί οριστική λύση και όχι απλή διευθέτηση χάρη στην ευγενική στην κυριολεξία χορηγία του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Υγείας Βάμου εξυπηρετούνται και περιστατικά βραχείας νοσηλείας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες δεν μπορούν να αποτελούν επαρκή δικαιολογία για τέτοιου είδους ελλείψεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook