Δόθηκε τελικά άδεια απόπλου για το σκάφος Dignite με σημαία Γαλλίας, απο το λιμάνι της Σητείας, όχι όμως προς την Γάζα, αλλά προς την Ρόδο. Την ίδια ώρα οι λιμενικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στο λιμάνι των Χανίων για ανεφοδιασμό του σκάφους Juliano,που επίσης ανήκει στον στόλο των πλοίων για την Γάζα και το οποίο είχε αποπλεύσει απο το Πέραμα με ενδιάμεσο σταθμό τα Κήθυρα.

Το σκάφος Juliano είχε αποπλεύσει απο τα Κύθηρα με άδεια των λιμενικών και με προορισμό το Ηράκλειο για ανεφοδιασμό. Όμως ξαφνικά χθες το απόγευμα το σκάφος έφτασε έξω απο το παλιό λιμάνι των Χανίων ζητώντας να δέσει σε προβλήτα για ανεφοδιασμό σε καύσιμα.

Όμως οι λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στο λιμάνι επικαλούμενες έλλειψη χώρου και αντιπρότειναν την μετάβαση στο λιμάνι της Σούδας, στο λιμάνι του Κολυμπαρίου ή σε άλλο λιμάνι της Κρήτης για ανεφοδιασμό.

Μέχρι και σήμερα το πρωί το σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν οκτώ Έλληνες, ένας Αυστριακός και τρείς Σουηδοί εκ των οποίων ο ένας βουλευτής,  πλέει στα ανοιχτά του λιμανιού με ένα σκάφος του Λιμενικού να του κλείνει την πρόσβασή προς το λιμάνι.

Την ίδια ώρα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης του κινήματος \”Ένα καράβι για την Γάζα\” πραγματοποιούσαν διαδήλωση στην προβλήτα του ενετικού λιμένα.

Στο μεταξύ οι Λιμενικές αρχές Σητείας ενέκριναν τον απόπλου του σκάφους Dignite – Al – Karama, σημαίας Γαλλίας,απο το λιμάνι της Σητείας, όχι όμως για την Γάζα αλλά για την Ρόδο,

Το σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει απο την Κορσική, είχε καταπλεύσει στην Σητεία για ανεφοδιασμό, αλλά του είχε απαγορευτεί ο απόπλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μετά την αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων του σκάφους Dignite, χθες το βράδυ δόθηκε άδεια απόπλου για τη Ρόδο με 10 επιβαίνοντες, με τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπονται στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του σκάφους εν ισχύ.

Υπενθυμίζεται πως σε εφαρμογή της απαγόρευσης απόπλου σκαφών με προορισμό την Γάζα  από το αρμόδιο υπουργείο συνολικά 7 πλοία παραμένουν εντός της ελληνικής επικράτειας (Κέρκυρα, Κρήτη, Κερατσίνι) χωρίς να μπορούν να αποπλεύσουν για Γάζα, και τα οποία κινούνται απο λιμάνι σε λιμάνι, ελπίζοντας πως οι διεθνείς αντιδράσεις θα κάμψουν τις Ελληνικές αρχές.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook