«Η Ευρώπη πρέπει να παίξει επιτέλους το χαρτί της ευρωπαικής αλληλεγγύης έναντι της Ελλάδας και να δείξει τη θέλησή της να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία» δηλώνει στο \”Βήμα της Κυριακής\” η γαλλίδα πρώην υπουργός και υποψήφια των σοσιαλιστών στις Προεδρικες εκλογές του 2007 κ Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η κ. Ρουαγιάλ σημειώνει ότι θα ήθελε ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης καθώς όπως αναφέρει πίσω από την Ελλάδα υπάρχουν η Πορτογαλία , η Ιρλανδία , η Ισπανία , η Ιταλία ακόμη και η Γαλλία.

\”Η Ελλάδα έχει ανάγκη το ευρώ και το ευρώ έχει ανάγκη την Ελλάδα\”, τονίζει η γαλλίδα πρώην υπουργός, η οποία και επικρίνει την αντιπολίτευση στην χώρα μας που, όπως λέει, από τη μια πλευρά δηλώνει ότι συμμερίζεται τους στόχους της κυβέρνησης και από την άλλη επικρίνει τους πολιτικούς που καταλήγουν σε αυτούς τους στόχους.

Σε ερώτηση για τον Στρος Καν και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία η κ. Ρουαγιάλ υπογραμμίζει με νόημα «πρέπει να τον αφήσουμε στην ησυχία του. Νομίζω με δεδομένο όσα πέρασε έχει άλλες προτεραιότητες. Πρέπει να πάρει το χρόνο του και έπειτα να δηλώσει με ηρεμία τι σκοπεύει να κάνει. Το πρόγραμμα των γαλλικών εκλογών δεν υποτάσσεται στο πρόγραμμα του αμερικανικού συστήματος δικαιοσύνης. Η ευθύνη των σοσιαλιστών είναι να είναι έτοιμοι ώστε να επιτύχουν».

express

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook