Οι οπαδοί της ΝΔ, επέλεξαν (επιτέλους) Αρχηγό, μέσα από μια δημοκρατική, διαφανή, αλλά και (απαράδεκτα) μακρά διαδικασία!! Η επιλογή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μπορεί να ήταν υποχρέωση και ευθύνη των οπαδών της ΝΔ, αλλά κατ’ επέκταση μας αφορά ΟΛΟΥΣ, προκειμένου η Χώρα, να αποκτήσει (επιτέλους) μια ομαλή και ισορροπημένη πολιτική κατάσταση!!

Υπό το πρίσμα αυτό και την ιδιότητα του ανένταχτου πολίτη, παρακολουθούσα τη διαδικασία και ….. πίστευα ότι Αρχηγός της ΝΔ, θα αναδεικνύονταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Και αυτό διότι, θεωρούσα ότι το «λαϊκό» προφίλ του, η κομματική του εμπειρία (και διασυνδέσεις) και κυρίως η αδυναμία των συντηρητικών Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων, να κάνουν την υπέρβαση και να πηδήσουν έξω από το μαντρί, του εξασφάλιζαν ένα «ασφαλές» πλεονέκτημα!! Πολύ δε μάλλον, που αυτός είχε και ….. τον αέρα στα πανιά του, απ’ όλο το «Τάγμα Δεινοσαύρων» (βαριά ονόματα, ΟΛΟΥ του φάσματος της πολιτικής), …… ενώ αντίθετα και μόνο αυτό το «όνομα Μητσοτάκης» (και η διάσπαση της οικογένειας), ήταν ένα τεράστιο βαρίδι, για τον αντίπαλο του!! (βλ. http://mignatiou.com/2016/01/o-kiriakos-kerdise-ton-vangeli-ton-tsipra-ton-karamanli-tin-ntora-ke-to-onoma-mitsotakis/ )
 
Το εάν η ΝΔ, θα σοβαρευτεί, θα ανανεωθεί, θα ανασυγκροτηθεί και εάν τελικά θα πείσει τον λαό, είναι κάτι που ….. μένει να το δούμε και θα πρέπει να ΜΑΣ το αποδείξει (αποδείξει ξαναλέω)!!!!!

Όμως, παρά τη λάθος πρόβλεψη μου, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, για ορισμένους συγκεκριμένους λόγους:

1.    Είδα ένα νέο άνθρωπο, που ήταν ο ΜΟΝΟΣ που πίστεψε στον εαυτό του, που πήγε κόντρα σε όλα και σε όλους και ΠΑΛΕΨΕ γι’ αυτό που πίστευε, για το όραμα του!! Είδα δηλαδή, ένα νέο Δαβίδ, να αγωνίζεται και να νικά τον πανίσχυρο Γολιάθ και αυτό είναι, που ….. πάντα μου αρέσει!! 
2.    Είδα έναν σύγχρονο και διαβασμένο πολιτικό, να έχει σαφή, διαυγή, ολοκληρωμένο και σταθερό λόγο, απαλλαγμένο από λαϊκισμούς, συμβιβασμούς και ισορροπίες, σε αντίθεση με το παλιό και το ψεύτικο, …. πνιγηρό σημερινό πολιτικό σκηνικό!! Να διαθέτει δηλαδή, βαθιά πολιτική γνώση, εύστοχη πολιτική αντίληψη και οπωσδήποτε …. σθένος, πάθος και αυτοπεποίθηση, που είναι χαρακτηριστικά …. που μπορούν να πλάσουν στόφα Ηγέτη (σ’ αυτόν βέβαια εναπόκειται, να μας το αποδείξει έμπρακτα)!!
3.    Είδα έναν πολιτικό, με βαθιά πίστη και ενθουσιασμό, στην ανανέωση, στην αναδιοργάνωση και στον εκσυγχρονισμό, δομών και αντιλήψεων, τα οποία ΤΑΥΤΙΣΕ με το προφίλ του, τα έδεσε σωστά και τα πρόβαλλε αποτελεσματικά (στην προεκλογική παρουσία του), βασιζόμενος στην επιστημονική του κατάρτιση, στην εργασιακή του εμπειρία, στο σφρίγος της φιλοδοξίας του και στον ενθουσιασμό της ηλικίας του!! Ταυτίστηκε δηλαδή, με το «υγιές ΝΕΟ», που όλοι αναζητούμε, για να ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ, στον ύπουλο και κίβδηλο «ΝΕΟλαϊκισμό», που μας ξεγέλασε, μας μπουρδούκλωσε και μας υποδούλωσε!!
4.    Είδα ότι, η νίκη του Μητσοτάκη, τάραξε έντονα τα πολιτικά ύδατα, σ’ όλο το κομματικό φάσμα (που άλλα περίμενε και άλλα το βόλευαν) και οι αντιδράσεις τους σήμερα, είναι ….. αμήχανα δηλητηριώδεις!! ΟΛΟΙ πλέον ανησυχούν για διαρροές ψηφοφόρων, καθώς ……. «ανοίγει» το πολιτικό παιχνίδι!! Έτσι λοιπόν, όσο πιο πολύ μελάνι (βρωμιάς), θα χύνουν οι “σουπιές”, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η αγωνία τους!!
5.    Είδα τέλος, ένα πλήθος λαού, που αθόρυβα, σιωπηλά και αποφασιστικά, ΑΓΝΟΗΣΕ τις πολιτικές «σειρήνες», όλης της πολιτειακής ιεραρχίας και όλων των πολιτικών αποχρώσεων, έκανε την υπέρβαση του, απέναντι σε κατεστημένες κομματικές καταστάσεις, αλλά και κυρίως …… ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο «φάντασμα» του εθισμένου εαυτού του (με τα χαϊδέματα, τα καλοπιάσματα, τα βολέματα, τις συναλλαγές και τον απύθμενο λαϊκισμό) …… και κοίταξε μπροστά, στο ΜΕΛΛΟΝ του!! Δηλαδή, πραγματικά με εξέπληξε αυτός ο λαός, που τελικά ….. αγνόησε το ωραίο (σύγχρονο) παραμύθι του λαϊκισμού και τη μόδα της μπουρδολογίας, που σήμερα μας κατακλύζει και τελικά επέλεξε, τον ορθόδοξο δύσκολο δρόμο … του πολιτικού ρεαλισμού!!
 
Όλα αυτά, αποτελούν την παρακαταθήκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία οφείλει να αξιοποιήσει και να τιμήσει με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες του. Σήμερα, υπάρχει παντού ένα θετικό κλίμα και μια δυναμική υπέρ του, διότι κεφαλαιοποιεί μια …… ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΛΠΙΔΑ διαφορετικής διεξόδου και ενός ρεαλιστικού, σύγχρονου και σοβαρού πολιτικού ΟΡΑΜΑΤΟΣ, …. χωρίς τζούφια νταούλια, πεντοζιάλια, Κούγκια, ψευτοτσαμπουκάδες και ξεπερασμένες τριτοκοσμικές ιδεοληψίες!!

Το κυριότερο όμως, προβάλλει (βαθιά στο βάθος), ένα αχνό φως ελπίδας, σε όλους εμάς, …. τους κομματικά ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ότι ίσως τώρα, βρούμε …. «έμπνευση», για μια σοβαρή, αξιοπρεπή, παραγωγική και αποτελεσματική προσπάθεια, …. να σώσουμε την Πατρίδα μας!! Το γεγονός ότι πολλοί, όπως εγώ, θεωρούμε ανίκανη την Κυβέρνηση και επικίνδυνους τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το μέλλον της Χώρας, ……. δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση, ότι είμαστε δεδομένοι, σε ΚΑΝΕΝΑΝ, που δεν θα μας αποδείξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις ικανότητες και την αξία του!! 
Παρατηρούμε λοιπόν και ….. αναμένουμε να δούμε, αν υπάρξει ΦΩΣ!! 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook