Την άποψη ότι “οι εταίροι μας αν πάμε σε ρήξη μαζί τους,θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν” διατύπωναν σε έρευνα της GPO για το  MEGA οι πολίτες στην Ελλάδα.

Ναι.

Αυτό πιστεύαμε πριν από ένα χρόνο…σε ποσοστό 52,6%.Είναι χρήσιμο να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να κάνουμε αυτή την προβολή στο μέλλον.Γιατί εκτός των άλλων αυτό που ως κοινωνία μας χαρακτηρίζει είναι η μνήμη χρυσόψαρου.

Είναι δε,τόσο μεγάλος ο ναρκισσισμός μας ως Έλληνες μετά από 6 χρόνια κρίσης,και συνάμα ανύπαρκτη η αυτογνωσία μας,που αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε τα δεδομένα απ όλες τις πλευρές.

Να γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι βάλαμε μυαλό…Να γιατί δεν πιστεύω πως η…ελπίδα ούτε ήρθε αλλά μ αυτά τα μυαλά,ούτε απ έξω δεν θα περάσει. 

Γιατί την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά,και μάλιστα μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις,όπου στις δυο τελευταίες από αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ξανά τον διχασμό σε οικογένειες,στο κοινωνικό μας περίγυρο αλλά ακόμα και στις κοινωνικές μας συναναστροφές,κάποιοι ή δεν έχουν πάρει είδηση,ή κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Οι μεγάλες προσδοκίες περιορίστηκαν σε μικροκομματικά ρουσφέτια,διορισμούς,τοποθετήσεις,διωγμό επιχειρήσεων στο εξωτερικό,μπλόκο σε όσους απέμειναν να επενδύουν στην Ελλάδα με αηδιαστικές συμπεριφορές,κρατισμός,πολιτικές γκάφες,αριστερό ξύλο από τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους κλπ.

Όσο για το χρέος και τις δανειακές μας υποχρεώσεις,αυτές μόνο μεγαλώνουν,όπως και η αναξιοπιστία μας στο εξωτερικό με τη διγλωσσία των εδώ κυβερνώντων και τα παράλληλα προγράμματα.

Εν τω μεταξύ εξακολουθούμε να βαφτίζουμε το κρέας – ψάρι και να νομίζουμε ότι βρέχει ενώ μας φτύνουν.

Γιατί μπορεί τον Γιάννη Βαρουφάκη να διαδέχτηκε ο Τσακαλώτος και τους Λαφαζανο- Στρατούληδες ο Κατρούγκαλος αλλά η κατηφόρα δεν σταμάτησε.

Μέχρι και ο Δρίτσας ο Υπ Ναυτιλίας ζήτησε προ ημερών κρατική ακτοπλοΐα(!!!).

Για πραγματική ανάπτυξη,μείωση των ελλειμμάτων,σταθερό φορολογικό σύστημα,λιγότερο κράτος άρα λιγότερους φόρους,λογικές ασφαλιστικές εισφορές και περισσότερη επενδυτική “ασφάλεια” κουβέντα.

Ο πρωθυπουργός μας έμαθα ότι με την σύζυγο του παρακολούθησαν προ ημερών τη θεατρική παράσταση ” Έγκλημα και τιμωρία “.

Του αφιερώνω με σεβασμό το “κλέισιμο” του έργου καθώς και σε όλους εμάς που φέρουμε μεγάλη ευθύνη με την στάση μας και την ψήφο μας.

” …Ήθελε να αλλάξει τον κόσμο,άλλα δεν είχε καταλάβει ότι έπρεπε να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του…”
 
ΥΓ: Ευχαριστώ τον κύριο που με σταμάτησε το Σάββατο έξω από το super market, και με αυτά που μου είπε,μου το πιστοποίησε κι όλας.

Μου μίλησε για την διαπλοκή,τους κακούς ξένους και για το συγχωροχάρτι που οφείλουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που όπως μου εξήγησε,κυβερνά τρεις μήνες μόνο και πρέπει να του δώσουμε χρόνο,εμπιστοσύνη και κατανόηση.” 

Το “παρακάτω” έχει πολύ ακόμα.
Κι αυτό κρατήστε το…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook