Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τ.Ο ΤΕΙ της ΚΝΕ και η ΚΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ του ΚΚΕ, χθες Τετάρτη 20 Γενάρη στο ΤΕΙ Ηρακλείου, με θέμα: «Οι εξελίξεις στα ΤΕΙ και η πρόταση του ΚΚΕ», και ομιλητή τον Ν. Σοφιανό, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΙ Ηρακλείου, καθηγητές, ερευνητικό και τεχνικό προσωπικό καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος.

Στην ανακοίνωση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ αναφέρεται:

Στην ομιλία του το μέλος του Π.Γ αναφέρθηκε στις αιτίες που έχουν φέρει τα ΤΕΙ στην σημερινή άσχημη κατάσταση που δεν είναι άλλες από τις επιταγές του κεφαλαίου και της Ε.Ε που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα αυριανό εργατικό δυναμικό, κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα τους, ευέλικτο, φθηνό με μισές γνώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση οδηγεί η συνεχής υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των ΤΕΙ και θεσμοθετήθηκε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και γενικότερα με τους προκατόχους του με σκοπό να συνεχίσει η πλουτοκρατία να αυξάνει τα κέρδη της.

Στη συνέχεια ανέλυσε την θέση του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ ως την μόνη αναγκαία και επίκαιρη που βασίζεται στις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε πως οι σύγχρονες σπουδές, ενταγμένες σε ένα σύστημα Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης συνδέονται με μια άλλη οικονομία, την οικονομία που στο κέντρο της έχει τις ανάγκες του λαού, η οποία σαν αίτημα, μπορεί να αγκαλιάσει σήμερα τη νέα γενιά και να σηματοδοτήσει τους νέους αγώνες που έρχονται. Τέλος, αναφέρθηκε στις δυνάμεις της ΚΝΕ, και τις δυνάμεις που μαζί με την ΚΝΕ δουλεύουνε μέσα στο ΜΑΣ, που πρέπει να συμβάλουν σε μια αγωνιστική αφύπνιση όλων των σπουδαστών που τους χτυπάει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και στην ανάγκη των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που πρέπει να παρθούν μαζί με το διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό για άμεσες μέτρα για την σίτιση και στέγαση, τις μεταφορές κ.α. Αυτή η πάλη να συνδέεται με την αντίσταση στη συνολική πολιτική υποβάθμισης των μορφωτικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των  προπτυχιακών και του διδακτικού προσωπικού.

Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση ενώ πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του συλλόγου του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Ηρακλείου Κατσαράκη Νίκο και τον καθηγητή Χρηστάκη Δημήτρη.

Πριν την εκδήλωση, ο Ν. Σοφιανός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της διοίκησης του ΤΕΙ Ηρακλείου κ. Τσικνάκη καθώς και με τον γραμματέα κ. Παναγιωτάκη και ενημερώθηκε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ Ηρακλείου εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης και της υποβάθμισης της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook