Έχουν ξεκινήσει και εκτελούνται στον οικισμό Καμπιά του Δήμου Αποκορώνου οι εργασίες του έργου με τίτλο “Ανάπλαση εντός οικισμού Καμπιά”  προϋπολογισμού μελέτης 130.000,00 € (με Φ.Π.Α.). από την ανάδοχο εταιρεία ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε . 

Το έργο χρηματοδοτείται από από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. 

Ό Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι η επέμβαση αφορά σε μια εσωτερική διαδρομή του οικισμού που τον διασχίζει γραμμικά. Στον οικισμό δεν υπάρχουν μεγάλα πλατώματα και ο μόνος διαθέσιμος κοινόχρηστος χώρος είναι η αυτή η διαδρομή. Τα κτίσματα είναι στην πλειοψηφία τους καλοδιατηρημένα, παρουσιάζουν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και διατηρούν την μικρή κλίμακα και τον χαρακτήρα της γειτονιάς.

Η εσωτερική διαδρομή που πρόκειται να διαμορφωθεί, έχει συνολικό μήκος περίπου 180μ και έχει ικανό πλάτος για την κίνηση αυτοκινήτου εξυπηρετώντας τους κατοίκους του οικισμού. Η διαδρομή αυτή είναι σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ασφαλτοστρωμένη. Η ανάπλαση αφορά διαμόρφωση με επιστρώσεις από πέτρινο κυβόλιθο, επιφανειακή διευθέτηση των ομβρίων και εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook