Ο «σοφότερος των σοφών» συμβούλων , όπως αποκαλείται στην Γερμανία, ο Πέτερ Μπόφινγκερ παραχώρησε συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» στην οποία αναφέρεται στην Ελληνική κρίση.

Σε αυτήν ασκεί δριμεία κριτική στα σχέδια νέων δανείων που προωθούν για τη χώρα μας οι Βρυξέλλες καθώς εκτιμά ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν επιδεινώνουν τις προοπτικές ανάπτυξης. «Οι υπεύθυνοι για τα ασυγχώρητα χάλια της ελληνικής οικονομίας στο παρελθόν είναι οι ίδιοι οι Ελληνες», υποστηρίζει.

Παραδέχεται όμως ότι για τη συνέχιση της κρίσης σήμερα ευθύνεται και η τρόικα. Τα περιοριστικά της προγράμματα πνίγουν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης.Αφού απορρίπτει το γαλλικό μοντέλο ως αντιπαραγωγικό λόγω των υψηλών τόκων του, προτείνει ως λύση:

Πρώτον, «κούρεμα» του χρέους κατά 50%.

Δεύτερον, την έκδοσηευρωομολόγων για την οποία θέτει ως προϋπόθεση να συνοδεύεται από έναν αυστηρό έλεγχο του ελληνικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν και την Ευρωβουλή για να μην δημιουργηθούν νέα ανεξέλεγκτα χρέη.

Τρίτον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Και τέταρτον την εκπόνηση μιας στρατηγικής της ανάπτυξης, που θα πρέπει να μπει άμεσα σε εφαρμογή, ήτοι σε λίγους μήνες και όχι ύστερα από τα συνήθη ελληνικά «τέρμινα»..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook