Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο που του είχε στείλει μια 16χρονη, την οποία είχε αποπλανήσει, ανέβασε στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα ένας 22χρονος. 

Ο άντρας είχε προσεγγίσει την ανήλικη μέσω των κοινωνικών δικτύων και την είχε πείσει, απειλώντας την, να του στείλει δύο γυμνές της φωτογραφίες και ένα βίντεο. Η μητέρα του κοριτσιού ενημέρωσε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι φωτογραφίες του παιδιού της είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ενώ ο 22χρονος είχε στείλει το υλικό και σε έναν ανήλικο φίλο της, μέσω προσωπικού μηνύματος.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τα ίχνη του δράστη, ο οποίος για να καλυφθεί χρησιμοποιούσε, κατά τη σύνδεση του με τον επίμαχο λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποκτούσε πρόσβαση από ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, στην ευρύτερη περιοχή που μένει.

Ο 22χρονος δράστης αναγνωρίστηκε από την κοπέλα αλλά δεν συνελήφθη, διότι δε συνέτρεχαν σε βάρος του οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα επανυποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e – mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android : CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook