Οι πρώτες εικόνες που φθάνουν από την πρωτεύουσα της Σομαλίας είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Όπως βλέπουμε έχει ανοιχθεί μία τεράστια τρύπα στην δεξιά πλευρά του αεροπλάνου, προφαναώς από κάποια έκρηξη που σημειώθηκε εντός του (είναι προφανές άλλωστε από την παραμόρφωση της ατράκτου).

Το αεροπλάνο, ένα Airbus A321 της τοπικής εταιρίας Daallo Αirline, είχε μόλις απογειωθεί όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φθάνουν από την περιοχή, οι επιβάτες αναφέρουν ότι ξαφνικά ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη, την οποία ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά. Οι αναφορές κάνουν λόγο για δύο τραυματίες και ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχει εκτοξευθεί από το άνοιγμα που δημιούργησε η έκρηξη και ένα άτομο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ευτύχημα ότι η έκρηξη έγινε σ’ αυτή την φάση της πτήσης, καθώς αν γινόταν σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο θα οδηγούσε στην εκρηκτική αποσυμπίεση της καμπίνας, με καταστροφικά αποτελέσματα για το αεροπλάνο και τους επιβάτες. Στην περίπτωση αυτή πάντως το Α321 έκανε αμέσως αναστροφή και αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, με τις αρχές να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για αυτό το περιστατικό χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας η οποία δεν εξελίχθηκε όπως είχαν υπολογίσει όσοι την σχεδίαζαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook