Τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση έχουν αποφασίσει σωματεία εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα Χανιά. Σε κοινή ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων αναφέρουν:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα πλαίσια των προαπαιτούμενων που βάζει το 3ο μνημόνιο, φέρνει προς ψηφιση στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό με νέες επώδυνες συνέπειες στα ασφαλιστικά δικαιώματα και το συνολικό λαϊκό εισόδημα. Σε συνδυασμό με τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουν σε καιρούς μνημονίων όλα τα εργαζόμενα στρώματα και που βιώνουμε και εμείς στο χώρο  της Δημόσιας Υγείας, διαμορφώνεται η προοπτική της συνεχώς πιο εξαντλητικής εργασίας, με μισθούς πείνας και διαρκώς μειούμενο εισόδημα, για να λάβουμε – αν λάβουμε ποτέ – εθνική σύνταξη.

Την ίδια ώρα η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ εξακολουθούν παρά τις μικρές αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την Δημόσια Υγεία που ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει από τους χαμηλότερους στην ΕΕ. Την ίδια ώρα οι περίπου 1000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι περίπου 2500 που επίκεινται, απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες που μεταφράζονται σε πάνω από 30000 κενές θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αντίστοιχα μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζει ο στόλος και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τόσο σε επίπεδο Χανίων όσο και πανελλαδικά.

Απέναντι στην ασφυκτική κατάσταση που δημιουργούν τα μνημόνια σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και ειδικά στον πολύπαθο χώρο της Δημόσιας Υγείας, η απάντηση των εργαζόμενων υγειονομικών πρέπει να είναι μαζική και δυναμική, για ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο υψηλής ποιότητας δημόσιο και δωρεάν σύστημα  περίθαλψης για όλο τον λαό με αξιοπρέπεια στην εργασία των υγειονομικών
 
Μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους επιστημονικούς φορείς και κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο και συνταξιούχο αυτής της χώρας απαιτούμε να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που επιβάλλουν οι “θεσμοί” και υλοποιεί η κυβέρνηση. Η χρόνια καταλήστευση των ταμείων από κυβερνήσεις και εργοδοσία δεν μπορεί να βαραίνει τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του κόσμου της εργασίας και προς όφελος των τραπεζών και του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία της 4/2 με συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην πλατεία της Αγοράς και καλούμε σε παλλαϊκό και πανεργατικό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook