Ράλι ανόδου για τις τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη. Μάλιστα όπως δηλώνει στο Flashnews.gr o Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Βαγγέλης Κώτσος, τα πράγματα δεν αναμένεται να βελτιωθούν το προσεχές διάστημα, καθώς υπάρχει άνοδος στις τιμές του πετρελαίου, ενώ ρόλο παίζει και  η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Συγκεκριμένα οι τιμές σε Χανιά και Ηράκλειο κυμαίνονται από 1, 70  μέχρι και 1,80 ευρώ ενώ λίγο πιο υψηλές είναι στο Λασίθι και ακόμα υψηλότερες στο Ρέθυμνο.

Πάντως ο κ. Κώτσος χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη αυτή την άνοδο των τιμών επισημαίνοντας ότι "είναι αναντίστοιχη με την αύξηση των διεθνών τιμών. Και αυτό μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η κατάσταση στο χώρο των πετρελαιοειδών παραμένει ανεξέλεγκτη καθώς η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να παρέμβει."

Όπως τονίζει ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση οφείλεται στην ασυδοσία ορισμένων στη διαμόρφωση των τιμών αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Ο έλεγχος περιορίζεται μόνο στα πρατήρια, με την επιβολή πλαφόν, είτε με τους συνεχείς ελέγχους που όμως δεν φέρνουν το παραμικρό αποτέλεσμα.