Μαγεμένος από την ομορφιά της κρητικής φύσης, ένας καθηγητής γιόγκα από την Γλασκώβη, αποφάσισε να φτιάξει τον χώρο διαμονής του σε μια περιοχή που ο ίδιος θεωρούσε παράδεισο και καταφύγιο ηρεμίας, σε χωριό του Ρεθύμνου.

Ο Σκωτσέζος καθηγητής ο οποίος δεν μπορούσε να βρει μια λύση για να φτιάξει το καταφύγιό του προστατεύοντας παράλληλα την ακεραιότητα του τοπίου και διατηρώντας τα ελαιόδεντρα, απευθύνθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Echo living, στο εξωτερικό, το οποίο του κατασκεύασε την καμπίνα.

Η καμπίνα, ή αλλιώς το σπίτι σε ρόδες, κατασκευάστηκε στη Σκωτία και εστάλη στο απόμερο χωριό του Ρεθύμνου. Η κατασκευή σχεδιάστηκε ώστε να ταιριάζει στο τοπίο με την ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επίπτωση και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του τοπικού σχεδιασμού που προέβλεπε ότι η κατασκευή δεν πρέπει να είναι σταθερή αλλά να βρίσκεται σε τροχούς.

Έγιναν μετρήσεις για να προσδιοριστεί ακριβώς το σημείο των αρχαίων ελαιόδεντρων, ώστε η μικρή καμπίνα να τοποθετηθεί ανάμεσά τους και να φωλιάσει στον ελαιώνα.

Η καμπίνα είναι μίνιμαλ αισθητικής, οικολογική και εκτός δικτύου. Τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες και τα δροσερά βράδια αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών κατά τους οποίους πέφτει και χιόνι, θερμαίνεται από μια μικρή ξυλόσομπα. Ένα σωλήνας νερού έρχεται στην καμπίνα από παροχή του διπλανού χωριού

Δείτε το μικρό φιλικό προς τη φύση καταφύγιο που είναι χωμένο σε ελαιώνα χωριού του Ρεθύμνου

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook