Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παραρτήματος Κρήτης προκειμένου να την ενημερώσει για τις δραστηριότητές του αλλά και τα προβλήματα, που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα του νησιού

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καθυστερημένη φέτος εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας λόγω έλλειψης πιστώσεων από το κεντρικό κράτος, με αποτέλεσμα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ο ψεκασμός να ξεκινά μόλις αύριο, Τρίτη 12 Ιουλίου. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας.

Τέλος, και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό σε μια προσπάθεια να προσποριστούν κοινά οφέλη και να προβληθεί η Κρήτη.

Όπως τόνισε η κα Λιονή σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης να διοργανώσει την 1η έκθεση για τη διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού με τίτλο «Αγρο – Τουριστική Συνεργασία 2011», 29 – 31 Ιουλίου στο Ρέθυμνο. Παράλληλα με την έκθεση θα υλοποιηθεί και ενημερωτική ημερίδα με θέμα

« Η τοπική ανάπτυξη μέσα από την προώθηση της Κρητικής Διατροφής και τη διασύνδεση Πρωτογενούς Τομέα και Τουρισμού» στην οποία θα είναι ομιλητής και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. , κ. Αλέκος Στεφανάκης.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook