Ο αθλητής του ομίλου ξιφασκίας Θησέας κατέκτησε το Κύπελλο Χειμώνα και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Ο όμιλος ξιφασκίας "Θησέας" επέστρεψε στο Ηράκλειο με το Κύπελλο Χειμώνα αναδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται.

ΟΑλέξανδρος Κοντογιάννης κατέκτησε το κύπελλο μετά από σπουδαίες εμφανίσεις και είναι πολύ κοντά στην πρόκρισή του για το προολυμπιακό τουρνουά που οδηγεί στους Ολυμπιακούς αγώνες,το καλοκαίρι στο Ριο της Βραζιλίας. H  αποστολή έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και πέτυχε σημαντικές διακρίσεις. Ανάμεσα σε 96 συμμετοχές τα αποστελέσματα είχαν ως εξής : 

Καραμάνης Ανδρέας 33ος
Βαρούχας Εμμανουήλ 39ος
Μπαλτζής Σπύρος 61ος  και Καλαντζάκης Ιωάννης 67ος έδωσαν σπουδαίους αγώνες και έδειξαν ότι είναι στο σωστό δρόμο. 

Στις γυναίκες , η Τσούκα Μαριαλένα στους πρώτους της αγώνες έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της καθώς απέναντι σε πιο έμπειρες αθλήτριες έχασε την πρόκριση στον επόμενο γύρο στις λεπτομέρειες. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι  λόγω του απαγορευτικού στον απόπλου των πλοίων ορισμένοι αθλητές μας δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Αθήνα. 

Παράλληλα, την περασμένη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη  κοπή της πίτας του συλλόγου μας στο Talos Plaza όπου μικροί και μεγάλοι ξιφομάχοι  με γονείς και φίλους διασκέδασαν όλοι μαζί. Τυχερή η αθλήτρια Καραπιδάκη Ανθή που κέρδισε το φλουρί. Στην συνέχεία πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις. Η Φανή Ξαγοραράκη βραβρεύθηκε για την προσφορά της στο σύλλογο και την ξιφασκία, ο Καραπιδάκης Ιωάννης για τις επιτυχίες του το 2015 και η Α.Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ για την προσφορά της στο άθλημα της ξιφασκίας. 

Το Δ.Σ. επιθυμεί να συγχαρεί τους αθλητές και να ευχαριστήσει  θερμά όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης για τα δώρα που προσέφεραν,  καθώς και όλους όσους βρέθηκαν εκεί. Εύχεται καλή χρονιά σε όλους και καλή πρόοδο!