Μετά από περίπου δυο εβδομάδες στο μπλόκο της εθνικής οδού, οι Χανιώτες αγροτοκτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που εντάσσονται στον χώρο του ΠΑΜΕ, μεταφέρουν το κέντρο του αγώνα τους στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό.

Η πρώτη αναχώρηση θα γίνει από τους αγροτοκτηνοτρόφους την Πέμπτη, από το λιμάνι της Σούδας στο οποίο θα έχουν συγκεντρωθεί από τις 19.00 το απόγευμα. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι ενδέχεται να πάρουν ορισμένα αγροτικά αυτοκίνητα για τη μετακίνησή τους.

Ακολουθεί όμως και δεύτερος γύρος αναχωρήσεων, αυτός της Παρασκευής από τους εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους του νομού, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας.

Εκπρόσωποι από όλα τα σωματεία και τους συλλόγους, απηύθυναν σήμερα γενικό κάλεσμα προς όλους να δώσουν ενεργό “παρών” στη μεγάλη κινητοποίηση.

Φώτης Ρηγανάκος: Είναι ώρα των αποφάσεων” 

Είναι εφικτό να πάρει η κυβέρνηση πίσω το σχέδιο νόμου, δήλωσε ο Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Φώτης Ρηγανάκος:

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξη της χώρας, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία σε πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 11.00 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας, με βασικό σύνθημα “εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά”. Μετά από την πετυχημένη απεργία πανελλαδικά αλλά και στα Χανιά, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και στη φτωχή και μεσαία αγροτιά, ότι δεν είναι μόνη της. Καλούμε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία, συνδικαλιστές, σύσσωμοι όλοι να αναχωρήσουμε την Παρασκευή το βράδυ με το πλοίο της γραμμής για την Αθήνα και να διαδηλώσουμε με ένα βασικό αίτημα, η κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Κατά τη γνώμη μας είναι αυτό εφικτό. Επίσης, καλούμε τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν την απόφαση για 48ωρη απεργία όποτε η κυβέρνηση φέρει στη βουλή το νομοσχέδιο. Είναι ώρα των αποφάσεων.

Μανούσος Σταυριανουδάκης: “Θα τα βγάλουμε πέρα μόνο με τα μπέτη μας”

Ο Πρόεδρος Κτηνοτροφικού συλλόγου Ν. Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, ενημέρωσε ότι το εισιτήριο θα είναι 10 ευρώ και τόνισε ότι θα ενδέχεται να πάρουν λίγα αγροτικά αυτοκίνητα για τη μετακίνηση:

Ευχαριστούμε την εργατιά που μας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα μας. Είναι αλληλέγγυοι και αυτοί προς εμάς και εμείς προς αυτούς. Αυτό είναι πολύ θετικό βήμα που θα φέρει αποτέλεσμ. Καλώ τους κτηνοτρόφους και τους μικρομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν με εμάς και έρθουν την Πέμπτη το βράδυ, που θα φύγουμε από το λιμάνι της Σούδας, με 10 ευρώ εισιτήριο να πάμε και 10 να γυρίσουμε, για να διαδηλώσουμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Είμαστε ενωμένοι με όλους τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας. Δε θα έχουμε παρά μόνο μαύρες σημαίες. Είμαστε 14 μέρες στα μπλόκα και θα συνεχίσουμε. Ίσως να πάρουμε λίγα αγροτικά αυτοκίνητα για να τη μετακίνησή μας για να μεταφέρουμε την πραμάτεια μας, θα κάτσουμε μέρες. Ακόμα κι αν τα απαγορεύσουν, έχουμε τον τρόπο και χωρίς τα αγροτικά, θα τα βγάλουμε πέρα μόνο με τα μπέτη μας.

Νίκος Βουρλάκης: “Ο ΕΣΧ συμπαραστέκεται ομόφωνα στον αγώνα”

Κάλεσμα προς τους εμπόρους να μεταβούν στην Αθήνα, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης:

Υλοποιούμε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα της μικρής και μικρομεσαίας αγροτιάς. Εδώ και 14 μέρες, μέλη του συλλόγου βρίσκονται στα μπλόκα και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας. Έτσι, καλούμε τους εμπόρους την Παρασκευή το βράδυ, όσοι μπορούν να ακολουθήσουν στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Πού να επικοινωνήσουν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας

Να λάβουν άμεσα τα σωματεία αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση κάλεσε η Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, Αγγελική Αλαμάνουμ η οποία ενημέρωσε και για τον τρόπο επικοινωνίας όσων θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας: 

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο γίνεται στη λογική της συνεχόμενης μάχης που είναι αναγκαίο να δίνουν εργατιά, αγροτιά, αυτοαπασχολούμενοι για να δείξουμε ότι δεν θα σταματήσουμε αν δεν πάρουν πίσω το σχέδιο νόμου αυτό. Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις άμεσα για έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών αλλά και σαν θέση να συμμετέχουν σε όποιες κινητοποιήσεις ανακοινωθούν από εδώ και πέρα καθώς και στη 48ωρη απεργία που καλούμε να γίνει την ημέρα κατάθεσης του νόμου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σωματεία σε περίπτωση που αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα είναι, 6979001486 και  6984411419. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους να συμμετάσχουν την Πέμπτη το απόγευμα στις 19.00 στο λιμάνι της Σούδας από όπου θα αναχωρήσουν οι αγρότες για την Αθήνα για το συλλαλητήριο.

Γιάννης Ξανθουδάκης: “Ο αγώνας είναι κοινός, δεν υπάρχουν χρώματα όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα”

Είναι καλό οι υπουργοί να μην ανεβαίνουν στα τρακτέρ μόνο προεκλογικά αλλά να κατεβαίνουν στην κοινωνία και αν βλέπουν από κόντά τα προβλήματα του κόσμου είπε ο αντιπρόεδρος συλλόγου κτηνοτρόφων, Γιάννης Ξανθουδάκης:

Καλούμε τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στον αγώνα που κάνουμε. Όποιος έχει την ευχέρεια να ταξιδέψει στην Αθήνα καλό θα είναι να έρθει. Ο αγώνας είναι κοινός, δεν υπάρχουν χρώματα, κόμματα, όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα. Πρέπει να καταλάβει κάθε κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί ο υπουργός όπως όταν κάθεται στο γραφείο του, να πατά ένα κουμπί για να σταματά κάτι και να ξαναπατά για ξεκινήσει κάτι άλλο. Πρέπει να βγει έξω να δει τα προβλήματα του κόσμου. Ειναι καλά οι υπουργοί να μην βγαίνουν μόνο προεκλογικά στα τρακτέρ αλλά να βγαίνουν συχνά και να βλέπουν τα προβλήματα που έχει ο κόσμος. Καλά είναι όποιος μπορεί να συμπαρασταθεί μήπως όλοι μαζί πετύχουμε κάτι.

Δημήτρης Βολακάκης: Ο αγώνας αυτός αφορά και τους συνταξιούχους

Ο αγώνας αυτός είναι η τελευταία ελπίδα των συνταξιούχων, δήλωσε ο Πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων, Δημήτρης Βολακάκης:

Καλούμε τους συνταξιούχους να συμπαρασταθούν και να διαδηλώσουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, σαν συμπαράσταση στους αγροτές για το ασφαλιστικό και φορολογικό, τα οποία δεν είναι άσχετα με τους συνταξιούχους. Αυτό είναι μια τελευταία ελπίδα των συνταξιούχων να ακυρώσουν την ψήφισή τους που θα έχει επιπτώσεις και στους ίδιους.

Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κάινας, Δήμητρα Σεργάκη: “Έχουμε δίκαιο αγώνα”

Καλώ όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να σταθούν στο πλάι μας και να έρθουν μαζί μας στην Αθήνα. ‘Εχουμε ένα δίκαιο αγώνα και πρέπει να πολεμήσουμε.

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καταστηματαρχών Καλυβών, Γιώργος Κόκκοτας: “Να στηρίξουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες τον αγώνα”

Καλούμε όλο τον κόσμο και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών, να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποίησεις γιατί αυτό το φορολογικό-ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook