Εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτες οι υπερωρίες εργαζομένων στον δήμο Χανίων και συγκεκριμένα οι ληξίαρχοι, οι πυροσβέστες πολιτικής προστασίας του δήμου Χανίων και η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, ενώ απλήρωτο παραμένει και το προσωπικό της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Συγκεκριμένα, δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες από τον Σεπτέμβριο σε 7 ληξίαρχους, από τον Αύγουστο σε τρεις πυροσβέστες πολιτικής προστασίας και από τον Σεπτέμβριο στη γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Τέλος το προσωπικό της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ δεν έχει πληρωθεί τον μισθό του από την αρχή του νέου έτους.

Καταγγελίες για παραπληφορόρηση – Άτομο της δημοτικής αρχής δήλωνε μέχρι χθες ότι δεν υπάρχει απλήρωτο προσωπικό!

Το θέμα έθεσε η δημοτική σύμβουλος, Νάνσυ Αγγελάκη, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για αδιαφορία ως προς την απόδοση των οφειλομένων προς τους εργαζομένους, ενώ επέκρινε το γεγονός ότι άτομο της δημοτικής αρχής, τις προηγούμενες ημέρες διαβεβαίωσε σε μέσο ενημέρωσης ότι δεν υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες και απλήρωτο προσωπικό, κάτι που δεν ισχύει

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άρης Παπαδογιάννης, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για παραπληροφόρηση καθώς πρόσφατα υπήρξε δήλωση από εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, σε μέσο ενημέρωσης που βεβαίωνε ότι δεν υπήρχε εκκρεμότητα στην πληρωμή του προσωπικού παρόλο που ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι κύριοι Σαρρής και Ρίζος με τον πρώτο να υπογραμμίζει ότι πρέπει να είναι αυτονόητη η πληρωμή των εργαζομένων που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του δήμου και να ζητά από τον δήμαρχο να ξεκαθαρίσει πότε ακριβώς θα πληρωθεί το προσωπικό, ενώ ο κ. Ρίζος υποστήριξε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το θέμα, ειδικά όταν υπάρχουν δηλώσεις που δεν ισχύουν σε ΜΜΕ.

Η απάντηση του δημάρχου και η αντίδραση της προέδρου των εργαζομένων

Απαντώντας ο δήμαρχος Χανίων, ανέφερε ότι από φέτος άλλαξε η διαδικασία για τις υπερωρίες και πλέον η απόφαση του δημάρχου για τις επιπλέον ώρες εργασίας του προσωπικού, ισχύει μόνο κατόπιν δημοσίευσής της  σε ΦΕΚ, κάτι που σημαίνει καθυστέρηση. Όσο για τους εργαζομένους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, τόνισε ότι υπάρχουν ζητήματα στα οικονομικά που πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν οφειλόμενα χρήματα από τα ΕΣΠΑ με σημαντική καθυστέρηση.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό η πρόεδρος των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, Αθηνά Γιαννουλάκη, απευθυνόμενη στον δήμαρχο, τόνισε ότι το νέο καθεστώς για τις υπερωρίες ισχύει για το 2016, όχι γι’ αυτές του 2015 που αφορούν και στις περιπτώσεις των εν λόγω εργαζομένων και κάλεσε τον δήμαρχο να απαντήσει με σαφήνεια. Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για υπερβολικά ποσά, αλλά για χρήματα της τάξεως των 70-80 ευρώ.

Σ΄αυτό ο δήμαρχος Χανίων, επανήλθε απαντώντας λιτά, ότι υπάρχει προσπάθεια για να προχωρήσει το θέμα και αποδοθούν οι υπερωρίες του 2015.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook