Στον οικισμό Κάβαλλο του Δήμου Αποκορώνου ξεκινούν οι εργασίες του έργου με τίτλο “Ανάπλαση εντός οικισμού Κάβαλλος” προϋπολογισμού μελέτης 130.000,00 € (με Φ.Π.Α.). από την ανάδοχο εταιρεία ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε . 

Το έργο χρηματοδοτείται από από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. 

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι η επέμβαση αφορά σε μια εσωτερική διαδρομή του οικισμού Κάβαλλος και περιλαμβάνει πλάτωμα με εξαιρετική θέα προς την λίμνη. Η διαδρομή διασχίζει τμήμα του οικισμού με κατοικίες κυρίως μόνιμων κατοίκων. Τα κτίσματα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία αλλά διατηρούν την μικρή κλίμακα και τον χαρακτήρα της  γειτονιάς γύρω από τους κοινόχρηστους χώρους.  

Η εσωτερική διαδρομή που θα διαμορφωθεί, με συνολικό μήκος περίπου 145μ έχει ικανό πλάτος για την κίνηση των αυτοκινήτων εξυπηρετώντας τους κατοίκους του οικισμού καθώς η βασική κίνηση οχημάτων γίνεται από την παράλληλα αναπτυσσόμενη δημοτική οδό. Κατά μήκος της διαδρομής και ανάμεσα στις ιδιόκτητες αυλές δημιουργούνται πλατώματα που έχουν τον χαρακτήρα της κοινόχρηστης δημόσιας αυλής. Τα σημεία αυτά με κατάλληλη διαμόρφωση θα αποκτήσουν και οργανωμένα την χρήση της δημόσιας αυλής ενώ λόγω της ιδιαίτερης θέας θα αποτελούν και πόλο έλξης για τους θερινούς και χειμερινούς επισκέπτες του οικισμού.

Το παραπάνω έργο αποτελεί σημαντικότατη παρέμβαση στα όρια του οικισμού και στην ευρύτερη περιοχή καθώς συνθέτει μία διαδρομή περιπάτου με θέα στην Λίμνη του Κουρνά. Πρόκειται για συνολική αντιμετώπιση του δημόσιου χώρου αφού εξετάζοντας το συγκεκριμένο έργο μπορούμε να αξιολογήσουμε την εξέλιξη της επίσημης αρχιτεκτονικής έκφρασης του οικισμού σε έναν τόπο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook